Ελληνοτουρκικά: Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών από τον Ερντογάν και η αντίδραση της Αθήνας

Ελληνοτουρκικά: Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών από τον Ερντογάν και η αντίδραση της Αθήνας

Άμεση ήταν η ελληνική απάντηση στις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας, τις οποίες διατυπώνει με νέα επιστολή της προς τον ΟΗΕ, αμφισβητώντας εκ νέου την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της.

 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «η Τουρκία, με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της».

«Η Ελλάδα θα απαντήσει όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο»

«Η ελληνική πλευρά, την απορρίπτει στο σύνολό της», υποστηρίζουν κατηγορηματικά.
Και προσθέτουν πως η χώρα μας «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο».

«Ανοησία» χαρακτήρισε το σενάριο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά, ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Παναγιώτης Παστουσέας. Σημείωσε πως πρόκειται για μια είδηση που προβάλλεται στην Τουρκία για εσωτερική κατανάλωση, και έτσι όπως προβάλλουν τον αποκλεισμό των ελληνικών νησιών οδηγεί κατευθείαν σε πολεμική σύρραξη και εάν συμβεί αυτό πρέπει η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος στην τοποθέτηση του είπε πως η Τουρκία έχει επιλέξει μία περιορισμένη σύγκρουση με τη χώρα μας, η οποία «θα σώσει πολιτικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

«Ο Ερντογάν εάν χάσει στις εκλογές, δεν θα χάσει απλά την εξουσία, θα βρεθεί σε μια τεράστια δικαστική περιπέτεια, θα τεθεί σε κίνδυνο η κολοσσιαία περιουσία του, πιθανά θα αντιμετωπίσει δικαστήρια, ίσως οδηγηθεί και στη φυλακή» ανέφερε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Ο διεθνολόγος εκτιμά πως η Τουρκία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα επεισόδιο ώστε να μας κάνει να «τραβήξουμε πρώτοι την σκανδάλη, ώστε να πει στην διεθνή κοινότητα, ορίστε “οι Έλληνες φταίνε”».

«Κάνουν κατά καιρούς διπλωματικές κινήσεις, που είναι κινήσεις εκτόνωσης, πιο πολλοί για το θεαθήναι» συμπλήρωσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Ο Δημήτρης Μαντικός, εθνοφύλακας στη Ρόδο δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη του νησιού στον ελληνικό στρατό αλλά και την απόλυτη ετοιμότητα για κάθε σενάριο.

«Εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας» τόνισε και συμπλήρωσε πως οι κάτοικοι του νησιού δεν έχουν κανένα «σύνδρομο φοβίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS