ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στα Καλύβια: Εκκενώνεται και ο οικισμός Όλυμπος - Έκκληση του δημάρχου

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει δασική έκταση, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι' αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Εκκενώθηκε οικισμός και Οικοτροφείο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, λίγο πριν τις 13:00 έγινε προληπτική απομάκρυνση ατόμων από τον οικισμό της Φέριζας, ενώ έχουν απομακρυνθεί και τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. 

Έκκληση για άμεση εκκένωση του οικισμού Ολύμπου στα Καλύβια, απηύθυνε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Να εκκενωθεί άμεσα! Άμεσα! και όλα τα άλλα τα λέμε μετά», τόνισε ο κ. Φιλίππου εξηγώντας ότι ήδη με μεγάφωνα ενημερώνονται οι κάτοικοι να φύγουν από τα σπίτια τους καθώς η φωτιά κινείται με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Το μόνο καλό, πρόσθεσε ο δήμαρχος, είναι ότι δεν υπάρχει δάσος στην περιοχή αλλά η έκταση είναι χορτολιβαδική.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Αρκετά διάσπαρτα σπίτια κινδυνεύουν, ενώ έχει καεί και μια αποθήκη.

 

 

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 40 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρο, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. 

 

 

 

 

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS