Εισήγηση Ειδικών: «Μπλόκο» σε ανεμβολίαστους και στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πιστοποίηση νόσου εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR, δεν αρκεί το rapid.

Τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα «βλέπουν» οι ειδικοί ως εστία αναζωπύρωσης της πανδημίας, έτσι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας εξετάζει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για επισκέπτες και εργαζόμενους, έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά, δεδομένης της εμφάνισης της ανησυχητικής μετάλλαξης Όμικρον.

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι οι ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα.

Συγκεκριμένα είπε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που θα πιάσουν τώρα δουλειά, ενώ σημείωσε μιλώντας για τα θεματικά αυτά πάρκα «ότι κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέα αναζωπύρωσης».

Κάτι άλλο που συζητήθηκε στην επιτροπή και το οποίο θα ανακοινωθεί είναι ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πιστοποίηση νόσου εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR, δεν αρκεί το rapid. Είναι πολύ πιο αξιόπιστο, το rapid μπορεί να είναι ψευδώς θετικό ή αρνητικό και είναι πιο εύκολο να παραβιαστεί» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test πριν τις γιορτές
«Όσον αφορά στη διασπορά είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης. Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test που θα κάνουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι» είπε.

Αναφορικά με τη χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης ή του πιστοποιητικού εμβολιασμού είπε ότι «έχει υπάρξει αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει, κάπου. Με την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον τα δεδομένα αλλάζουν, πιθανόν να δούμε διαφοροποιήσεις σε όσα ισχύουν μέχρι τώρα» συμπληρώνοντας για τη νέα παραλλαγή ότι «σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε απαντήσεις για την Όμικρον».

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS