ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας: Το μοιραίο 20λεπτο αδράνειας της ξαδέλφης Πολάκη που στοίχισε τη ζωή της Μελίνας Παρασκάκη

Την ενοχή της αναισθησιολόγου πρότεινε ο εισαγγελέας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη.

Σύμφωνα με το cretalive, ο εισαγγελέας τόνισε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος. Υπογράμμισε, δε, ότι υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από την στιγμή που η Μελίνα Παρασκάκη εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμου. Ο Εισαγγελέας υποστηρίζει ότι το διάστημα αυτό του 20λεπτου αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει τον θάνατο του παιδιού, ενώ η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχοσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής ωστόσο δεν ήταν.


Οπως πρόσθεσε, δεν χορήγησε βρογχοσταλτικα σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως δυστυχώς συνέβη στην πορεία στην Μελίνα Παρασκάκη. Αυτό που επισήμανε είναι ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και γι' αυτό πρότεινε την ενοχή της, σύμφωνα με κατηγορητήριο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS