Εγκληματολόγοι: Γιατί δεν χρειάζεται να ομολογήσει η Πισπιρίγκου - Τι αναφέρεται σε σχέση με την αποφυλάκισή της

Εγκληματολόγοι: Γιατί δεν χρειάζεται να ομολογήσει η Πισπιρίγκου - Τι αναφέρεται σε σχέση με την αποφυλάκισή της

«Δε χρειάζεται η ομολογία αν είμαστε συγκροτημένοι στο κομμάτι των αποδείξεων που έχουμε συλλέξει και συσχετίσει για μία ποινική υπόθεση».

Στην ΕΡΤ μίλησε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος και εγκληματολόγος σε σχέση με την υπόθεση της Πάτρας.

«Δε χρειάζεται η ομολογία αν είμαστε συγκροτημένοι στο κομμάτι των αποδείξεων που έχουμε συλλέξει και συσχετίσει για μία ποινική υπόθεση», ανέφερε, σχολιάζοντας την έλλειψη ομολογίας εκ μέρους της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για το φόνο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε στην ανακριτική διαδικασία, στην οποία κυριαρχεί η αρχή της μυστικότητας», αναφέροντας πως όπως είπε η εισαγγελική αρχή, σε αυτή τη φάση προστατεύει τα στοιχεία που έχει από το να τα μάθει ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, σχολιάζοντας διαρροές από το ανακριτικό υλικό προς τα ΜΜΕ, επισήμανε ότι «οι ειδικοί έχουν το λόγο για τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής και για την πρόοδο της διαδικασίας αυτής». Και όπως επισήμανε «η αναζήτηση ενός εγκλήματος είναι μία υπόθεση θεσμική, επιστημονική και όχι καφενειακή».

Σε σχέση με τα όσα γνωστοποιήθηκαν για τις αναζητήσεις που έκανε η 33χρονη στο διαδίκτυο, ο δικηγόρος τόνισε ότι «η Πολιτεία αντιμετωπίζει επιστημονικά τα στοιχεία που θα αποδώσει στον κατηγορούμενο».

Αντιλαμβανόμενος τη σπανιότητα και τη δυσκολία της υπόθεσης, ζήτησε να να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω για να αφήσουμε τις προανακριτικές αρχές να συσχετιστούν σωστά τα στοιχεία αναφορικά με τις τρεις περιπτώσεις θανάτων των παιδιών της οικογένειας.

Τέλος, σε σχέση με την πιθανότητα η κατηγορούμενη να ζητήσει την αποφυλάκισή της, ο εγκληματολόγος ανέφερε πως είναι δικαίωμα της κατηγορούμενης το αίτημα αποφυλάκισης, «αλλά καθυστερεί διότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει με στοιχεία το αίτημα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ