Στο φως δεκάδες συνομιλίες του αρχιφύλακα στον Εβρο με διακινητές -Η «Βαλίτσα», τα «παπούτσια» και η «προίκα»

Στο φως δεκάδες συνομιλίες του αρχιφύλακα στον Εβρο με διακινητές -Η «Βαλίτσα», τα «παπούτσια» και η «προίκα»

Ο «καουμπόι», ο 54χρονος αρχιφύλακας, φερόμενος αρχηγός του ένστολου κυκλώματος, που συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο, έχει δεκάδες συνομιλίες, με συγκατηγορούμενους και Τούρκους δουλέμπορους

«Βαλίτσα», «παπούτσια» «η προίκα μας», «η τσάντα», «το πόθεν έσχες» είναι μερικές εκφράσεις που έχουν καταγραφεί με «εικόνα και ήχο» άλλων τεχνικών μέσων από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μέσα από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και τα περιπολικά οχήματα, και αναδεικνύουν τα οικονομικά ωφελήματα των κατηγορουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος αρχιφύλακας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, από τον Ιούνιο του 2018 έως και τον Νοέμβριο του 2019, δηλαδή περίπου 18 μήνες, υπηρετούσαν σε κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Θράκη.  

Ένα στοιχείο που προστίθεται επιβαρυντικά, είναι το γεγονός ότι ο 54χρονος φερόμενος αρχηγός και ένας ακόμη 49χρονος αρχιφύλακας κατέχουν χρεωστική κάρτα «REVOLUT», μιας βρετανο-λιθουανικής ψηφιακής τράπεζας και εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες, σε διαφορετικές χώρες, με διαφορετικό νόμισμα, χωρίς να υπάρχουν προμήθειες συναλλάγματος. Πρόκειται, σύμφωνα με τους χειριστές της υπόθεσης, για ένα μέσο καταβολής παράνομων «μαύρων» χρημάτων, καθότι η συγκεκριμένη τραπεζική υπηρεσία ελέγχεται από την τράπεζα της Λιθουανίας και δεν μπορεί να διακριβωθεί σε ενδεχόμενη άρση τραπεζικού απορρήτου.

Η προίκα στη… βαλίτσα

Σε μία συνομιλία καταγράφεται ο 54χρονος αρχιφύλακας να συνομιλεί με 53χρονο «συνεργάτη» και να αναφέρει για το «κατσάκι», μέλος του κυκλώματος:

54χρονος «αρχηγός»: Ε γαμώτο, μη χάσουμε τη βαλίτσα, τα παπούτσια, τη βαλίτσα.

«Συνεργάτης»: Πάλι πινέζα;

54χρονος «αρχηγός»: Όχι του είπα να βγει στο δρόμο, ας την αφήσει εκεί και θα περάσω να την πάρω εγώ τώρα. Ας την αφήσει στην άκρη και ας φύγει μέσα να κρυφτεί να πάει πίσω στα άτομα

Μετά την παραλαβή της βαλίτσας αναφέρει στον «συνεργάτη»: Για να δούμε ρε Χ……. την προίκα μας πάλι.

Στις 3 Μαΐου 2023 καταγράφεται και πάλι ο 54χρονος αρχιφύλακας να αναφέρει: «Το κομάντο (διακινητής) θα αφήσει μια τσάντα. Πάλι με πήρε δύο ζευγάρια παπούτσια γιατί την άλλη φορά τον έκανα παράπονα». Φαίνεται πως υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση για την παράδοση της «τσάντας» που θα περιείχε… παπούτσια, πιθανόν χρήματα. Αυτή την «τσάντα» φαίνεται να αναζητά αργότερα ο 54χρονος αρχιφύλακας μαζί με 49χρονο συγκατηγορούμενο: «Κάπου στη γωνία λέει το άφησα, Νάτη φαίνεται, εκεί, πρέπει να είναι στην πινακίδα», «Ναι ναι, άρα τώρα πέρασαν και την άφησαν. Κάτσε να σταματήσω πιο πίσω εγώ για να την πάρω».

Ο παράνομος πλουτισμός των πέντε κατηγορουμένων αστυνομικών φαίνεται πως είχε γίνει αντιληπτός από άλλους αστυνομικούς που υπηρετούσαν μαζί. Σε μία συνομιλία αναφέρεται: «Και κατά βάθος εγώ πιστεύω τους περισσότερους τους τη δίνει που θα φύγουν αυτοί με 200 και 300 χιλιάρικα από την υπηρεσία. Το λιγότερο», «Μπορεί, όχι μπορεί το πιστεύω κατά κάποιο τρόπο, το πιστεύω και εγώ», «Τι μπορεί ρε, μαθηματική ακρίβεια».

Τo... πόθεν έσχες

Ένα από τους κατηγορουμένους, 53χρονος αρχιφύλακας, στις 18 Ιανουαρίου 2023, φαίνεται να αναζητά τρόπο να εμφανίσει νομότυπα την αγορά ενός αυτοκινήτου, στην δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεούνται να υποβάλλουν οι αστυνομικοί.

53χρονος: Χ….. εγώ πρέπει να το δικαιολογήσω άμα με πουν που τα βρήκες αυτά τα λεφτά; Πρέπει να φαίνεται στο πόθεν έσχες

Άγνωστος: Έχετε και τα πόθεν έσχες εσείς οι αστυνομικοί

53χρονος: Κατάλαβες, εγώ πρέπει να φαίνεται το αμάξι με δάνειο γιατί δεν έχω καταθέσεις πουθενά, που τα βρήκες αυτά τα λεφτά και πήρες;

Άγνωστος: Από τους Πακιστανούς πες

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα κυκλώματα των Τούρκων δουλεμπόρων που είχαν συνάψει «συμφωνία» με την εγκληματική οργάνωση των ένστολων, επεδίωκαν αφενός την είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα και αφετέρου να συλλαμβάνονται μαζί με τα μέλη των κυκλωμάτων διακίνησης κατά την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Έχει παρατηρηθεί ότι οδηγοί και προπομποί των κυκλωμάτων που πήγαιναν στην περιοχή του Διδυμοτείχου για να παραλάβουν τους προς διακίνηση μετανάστες , όχι απλά δεν γνώριζαν την «αστυνομική συνεργασία» αλλά τους εξαπατούσαν οι «συνεργάτες» στην Τουρκία  προκειμένου να συλληφθούν από τους αστυνομικούς που κατηγορούνται. Τους έστελναν φωτογραφίες και χαρακτηριστικά των οχημάτων διακίνησης. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν την παραμονή των μεταναστών στην Ελλάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS