Δυο φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών καταγγέλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Δυο φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών καταγγέλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Σοκαριστικά είναι τα περιστατικά που καταγγέλουν δύο φοιτήτριες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αναφορικά με σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχτεί στο παρελθόν από συγκεκριμένο καθηγητή της Σχολής.

Τα περιστατικά έρχονται στο πλαίσιο ανώνυμων καταγγελιών που γίνονται μέσω πλατφόρμας η οποία δημιουργήθηκε από την Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.). Η εν λόγω ομάδα στο Facebook δημιουργήθηκε προκειμένου να δώσει, όπως αναφέρει, ορατότητα σε ένα φαινόμενο που ταλανίζει τη Σχολή εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον καταπίεσης και εξαναγκασμού. «Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη Σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων - ιδίως φοιτητριών - έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους», σημειώνει η εν λόγω ομάδα.

Ωστόσο εκτός από τις ανώνυμες καταγγελίες που στοχεύουν στην ανάδειξη του προβλήματος, υπάρχουν και οι επώνυμες καταγραφές οι οποίες μπορούν να αποσταλούν στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τα περιστατικά που αναφέρουν οι δύο φοιτήτριες είναι σχεδόν ταυτόσημα, αφού έχουν ως κεντρικό «πρωταγωνιστή», όπως φαίνεται, τον ίδιο καθηγητή. 

Δείτε την πρώτη καταγγελία

ΥΝ 2021 02 15 11.44.57


Δείτε την δεύτερη καταγγελία

ΥΝ 2021 02 15 11.45.03

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS