Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας - Προτείνει την ενοχή του 31χρονου χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας - Προτείνει την ενοχή του 31χρονου χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Με την πρόταση του εισαγγελέα συνεχίστηκε σήμερα η πολύκροτη δίκη της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2020, οπότε και βρήκαν τραγικό θάνατο ο 63χρονος μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων κάθισε εκ νέου ο 31χρονος, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του, ενώ δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως ακριβώς και ο Γιώργος Ξυλούρης, ενώ το επεξήγησε απαριθμώντας τους λόγους: «Επέδειξε σκληρή συμπεριφορά, είχε κάθε ευκαιρία να μη δώσει συνέχεια, φεύγοντας σε αντίθεση κατεύθυνση, δεν δίστασε να πάει στο σπίτι του να οπλιστεί με ένα όπλο, πήγε στο σπίτι του Ξυλούρη προκαλώντας τον και τέλος δεν δίστασε να πυροβολήσει μπροστά σε κόσμο».

Ο ίδιος τόνισε πως σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Λειτούργησα από ένστικτο αυτοσυντήρησης»

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο 31χρονος με δάκρυα στα μάτια άρχισε την απολογία του.

Ο ίδιος ανέφερε: «Είχα έναν άγιο πατέρα και τον έχασα. Ο ήλιος μου ανέτειλε κι έδυε μέσα από τα μάτια του. Η απώλειά του έχει επισκιάσει τα πάντα. Τα τελευταία τρία χρονια της ζωής μου είμαι έγκλειστος. Δεν πέρασε ούτε ένα βράδυ να μη μου κάνει συντροφιά ο αφέντης μου. Με αγκαλιάζει, μου μιλά γλυκά, μου λέει μαντινάδες, με συντροφεύει». Παράλληλα τόνισε πως «η πρωτόδικη απόφαση με εξισώνει με έναν δολοφόνο».

Ως προς τα γεγονότα εκείνης της ημέρας σημείωσε πως λειτούργησε υπό το καθεστώς του φόβου.

«Φοβόμουνα πως θα γυρίσει να μας γαζώσει. Λειτούργησα από ένστικτο αυτοσυντήρησης», είπε χαρακτηριστικά.

«Πάτησα τη σκανδάλη όσο πιο γρήγορα κι όσο πιο δυνατά μπορούσα. Εγώ τα έχω χάσει όλα. Κερδισμένος δεν βγαίνω από δω», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις διαφορές που είχε ο πατέρας του με τον Ξυλούρη, έκανε λόγο για μια ασήμαντη κτηματική διαφορά για ένα κομμάτι γης που σε άλλον να το χάριζαν δεν θα το έπαιρνε, αλλά για τον Ξυλούρη ήταν όλη του η ζωή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι την επομένη της Πρωτομαγιάς.

Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές, στήθηκε άγριος καβγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς την οικία του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας. Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν, μάταια όμως, μεταξύ αυτών και ο άτυχος μαντιναδολόγος.

Στην απολογία του ο 31χρονος είχε αναφέρει: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό. Πήρα το όπλο μου και βγήκα στον δρόμο, όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».

Υπενθυμίζεται πως μετά το διπλό φονικό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχθεί», ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης, πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS