ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας: Η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ, έκανε προσφυγή σε αναρμόδιο υπουργό

Προσφυγή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Συγκεκριμένα, η κα. Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Όμως, όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι, λόγω της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δυνατότητα αυτής της παρέμβασης έχει φύγει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς αρμόδιος πλέον είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

Στα όρια ζωής και θανάτου ο Δημήτρης Κουφοντίνας

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου, είναι λίγο πριν το κώμα», δήλωσε νωρίτερα η συνήγορος του καταδικασμένου τρομοκράτη της «17 Ν» Ιωάννα Κούρτοβικ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open, είπε ότι «η απεργία πείνας είναι δικαίωμα του κρατούμενου που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα, δεν έχει άλλο τρόπο να διεκδικήσει την άσκηση των δικαιωμάτων του».

Τι υποστήριξε για τα όσα της καταλογίζει η γγ Αντεγκληματικής πολιτικής


«Είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ενα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει κυρίως το σκεπτικό. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε χωρίς να υπάρχει το σκεπτικό, χωρίς να μπορούμε να τοποθετηθούμε πάνω στο σκεπτικό, πάνω στη νομιμότητα δηλαδή της έκδοσης της απόφασης. Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή να βγαίνουν και να λένε αυτά που λένε», ανέφερε η Ιωάννα Κούρτοβικ αναφερόμενη στα όσα υποστήριξε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου που σε ανακοίνωσή της είχε απαντήσει στους ισχυρισμούς της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα σε σχέση με τα έγγραφα με τα οποία ο κρατούμενος θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Υ

Η νεολαία και η ΝΔ

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS