Δίκη Πισπιρίγκου - Κατάθεση παιδιάτρου: Δεν υπήρχε ιστορικό αιφνίδιου θανάτου στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο

Δίκη Πισπιρίγκου - Κατάθεση παιδιάτρου: Δεν υπήρχε ιστορικό αιφνίδιου θανάτου στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο

Ο παιδίατρος του Ωνάσειου, Κωνσταντίνος Κυριακούλης, ήταν ο δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας

Ο παιδίατρος αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο σπασμών που είχε η Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο, επισημαίνοντας πως ήταν κάτι αναμενόμενο στην κατάσταση που ήταν το παιδί.

«Είναι ένα παιδί που έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από εγκεφαλοπάθεια. Μπορούν να εμφανιστούν σπασμοί σε παιδιά που έχουν υποστεί βλάβη. Είναι αναμενόμενο», τόνισε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Εισαγγελέας : Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας ποια στάδια είχατε αναλάβει; Σε ποιο κομμάτι είχατε εμπλοκή;

Μάρτυρας : Όταν κάνει εισαγωγή ένα παιδί, τότε ένας καρδιολόγος ή καρδιοχειρουργός αναλαμβάνει νοσηλεία του. Εμείς φροντίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να έχει ποιο σύντομη νοσηλεία στη μονάδα. Όσο βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, φροντίσαμε να κάνουμε και άλλα πράγματα, πχ. καλέσαμε τη φυσίατρο.

Εισαγγελέας : Θυμάστε συγκεκριμένες ημέρες που είχατε εφημερία και προέκυψε κάτι ή όχι;

Μάρτυρας : Στη δική μου εφημερία δεν προέκυψε κάτι.

Ο μάρτυρας επισήμανε στη κατάθεση του πως στην καριέρα του δεν έχει συναντήσει άλλη περίπτωση όπως η Τζωρτζίνα, ενώ ρωτήθηκε από την υποστήριξη της κατηγορίας σχετικά με τη χρήση της κεταμίνης.

Συν. Υπ. Κατ. Την ουσία κεταμίνη την γνωρίζετε;

Μάρτυρας : Ναι.

Συν. Υπ. Κατ : Πότε χρησιμοποιείται;

Μάρτυρας : Είναι πολύ χρήσιμο φάρμακο, το χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Συν. Υπ. Κατ : Έχετε χρησιμοποιήσει κεταμίνη σε ανάνηψη;

Μάρτυρας : Όχι. Εκτός αν θες να διασωληνώσεις αλλά όχι.

Συν. Υπ. Κατ : Κανένας από Ωνάσειο δεν είχε γνώση πως υπήρχαν υποψίες για κακ7οποίηση.Σωστά; Αυτές τις υποψίες ποιος τις είχε;

Μάρτυρας : Ήταν υποψίες των συναδέλφων από Πάτρα. Εμείς το μάθαμε όταν κατέληξε η Τζωρτζίνα. Συζητήσαμε πως υπήρχε υποψία πως μπορεί να υπήρχε κακοποίηση. Συνδυάσαμε τις πληροφορίες.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, επισήμανε πως είχε δοθεί η δυνατότητα στην κατηγορούμενη κατ´ εξαίρεση να επισκέπτεται και τις απογευματινές ώρες την Τζωρτζίνα στη μονάδα. Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το οικογενειακό ιστορικό που είχε ετοιμάσει ο μάρτυρας μετά από συζήτηση με τους γονείς Τζωρτζίνας.

«Δεν υπήρχε ιστορικό αιφνίδιου θανάτου στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο. Αυτό είναι το σημαντικό που προέκυψε από αυτό το ιστορικό», τόνισε ο παιδίατρος ενώ σε σχέση με τη συμπεριφορά των γονέων, προσθέτοντας: «Δεν μου έκανε τίποτα εντύπωση. Ήταν δύο τυπικοί και ευγενικοί γονείς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ