Δίκη Λιγνάδη: Τη Δευτέρα η απολογία του - Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Δίκη Λιγνάδη: Τη Δευτέρα η απολογία του - Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Με την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών. Σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις και των μαρτύρων υπεράσπισης του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε μία πρώην σύντροφος του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία διατηρούσε μαζί του σχέση επί τέσσερα έτη και όπως ανέφερε δεν ήταν ποτέ βιαιος.

«Τα τέσσερα χρόνια που είχαμε σχέση, ήταν πολύ χαρούμενα και δεν είχα υποστεί λεκτική ή σωματική βία. Μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας. Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη» ανέφερε η πρώην σύντροφος του, προσθέτοντας ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου «δεν είχε ποτέ προβλήματα με συναδέλφους του, είχε καλή συμπεριφορά. Υπήρχαν αντιπαλότητες βέβαια. Παλαιότερες σχέσεις του με πίκρα, συνάδελφοί του που ζήλευαν…».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας η μάρτυρας απέδωσε την ποινική εμπλοκή του Δημήτρη Λιγνάδη στον φθόνο.

«Είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα» τόνισε η μάρτυρας.
Εισαγγελέας: Γιατί ήρθατε εδώ σήμερα;
Μάρτυρας: Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σαν να ήταν ποίημα ανήλικου. Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο διακοσμητής του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ρωτήθηκε επισταμένως γύρω από τον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος του κατηγορουμένου συγκριτικά με τις περιγραφές των καταγγελλόντων. «Ο λόγος που καταθέτω είναι ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, ο τρόπος που περιγράφεται το σπίτι δεν είναι η πραγματικότητα. Η κουζίνα και το καθιστικό είναι ξεχωριστός χώρος και δεν φαίνεται. Εγώ το διακόσμησα το σπίτι και ξέρω» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της, η οικιακή βοηθός του Δημ. Λιγνάδη υποστήριξε πως ουδέποτε είχε δει κάποιον άλλο στο σπίτι του κατηγορούμενου πλην τον ίδιο. «Πήγαινα όποτε μπορούσα γιατί πήγαινα στη μητέρα του κι επειδή εκείνος δούλευε μέχρι αργά και δεν ήθελα να ενοχλώ.. Κάποιες φορές ήταν εκεί. Εγώ δεν έχω δει κανέναν στο σπίτι, ούτε άνδρα ούτε γυναίκα, από το 2011 μέχρι τη μέρα που τον συνέλαβαν» κατέθεσε η μάρτυρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS