Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του

Aπέρριψε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο της Λαμίας το αίτημα Κουφοντίνα για αναβολή η διακοπή εκτέλεσης της ποινής του.

Νωρίτερα απορριπτική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας ως προς το αίτημα που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή της ποινής του.

H εισαγγελέας νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Επίσης, σημείωσε ότι και να αναβληθεί η ποινή του, θα μείνει στο νοσοκομείο, γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο, ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας-δίψας, καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή.

Να σημειωθεί ότι τον πολυισοβίτη εκπροσωπούν με ιδιόχειρη εξουσιοδότηση οι δικηγόροι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός. Ο τελευταίος υποστηρίζοντας  το υποβληθέν αίτημα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ζητούσαν μια προσωρινή διακοπή λόγω σοβαρής ασθένειας, λέγοντας ότι «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής»,

Οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, έχουν καταθέσει, πέρα από το αίτημα αναβολής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του, και αίτημα να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις φυλακές Δομοκού.

Ο Θέμης Σοφός για το αίτημα Κουφοντίνα

Όσον αφορά την προσφυγή κατά της απόρριψης αιτήσεως επαναμεταγωγής Κουφοντίνα, ο κ.Σοφός μιλώντας στον Real FM τόνισε ότι είναι προπαγανδιστική η τοποθέτηση από διάφορες πλευρές ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τη χάρη στον κρατούμενο να πάει εκεί όπου εκείνος θέλει. «Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε να πάει όπου εκείνος θέλει, αλλά εκεί όπου ο νόμος προβλέπει», υποστήριξε ο Θέμης Σοφός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS