Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο -Καταθέτει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο -Καταθέτει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας αναμένεται να μπουν όλες οι επώνυμες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ.Σπυρόπουλος καλεί την ερχόμενη Δευτέρα ως μάρτυρα τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί με βάση τις δύο μηνύσεις κατά γνωστού σκηνοθέτη και γνωστού ηθοποιού για αδικήματα σεξουαλικής βίας.

Η κατάθεση του κ.Μπιμπίλα θεωρείται κομβική για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας, καθώς λόγω της θεσμικής του ιδιότητας έχει γνώση των καταγγελιών που έχουν φτάσει στο σωματείο και αφορούν τόσο τους μηνυόμενους όσο και άλλα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Έτσι, θα κληθεί να θέσει τις καταγγελίες αυτές σε γνώση των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

Ουσιαστικά, με την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα η έρευνα της εισαγγελίας μπορεί να διευρυνθεί και προς άλλα πρόσωπα και για άλλα αδικήματα, εφόσον βεβαίως οι καταγγέλλοντες εμμείνουν ενώπιον του εισαγγελέα στις καταγγελίες τους και εισφέρουν στοιχεία που να μπορούν να στοιχειοθετήσουν ποινικώς κολάσιμες πράξεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS