Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Με τιμές και διακριτικότητα το τελευταίο «αντίο»

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Με τιμές και διακριτικότητα το τελευταίο «αντίο»

Βαθιά συγκίνηση για τα 5 παιδιά του, τη σύζυγό του Άννα Μαρία και για τα εγγόνια του


Το βλέμμα τόσο των εγχώριων μέσων ενημέρωσης όσο και των διεθνών ήταν στραμμένο στην Αθήνα και για την ακρίβεια στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία έλαβε χώρα στο Τατόι,με τον ίδιο να κηδεύεται πλάι στους προγόνους του, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του.

Τα 5 παιδιά του, η σύζυγός του Άννα Μαρία, τα εγγόνια του, εκπρόσωποι 11 βασιλικών οικογενειών, υπουργοί, βουλευτείς, αλλά και εκατοντάδες πολίτες κατέθεσαν το τελευταίο αντίο.

Λίγο μετά τις 13:30 ολοκληρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Χιλιάδες κόσμου παρέμειναν έξω από τον Μητροπολιτικό ναό κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας.

Η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ μεταφέρθηκε στο ναό λίγα λεπτά μετά από τις 11:00 μετά την ολοκλήρωση του μίνι λαϊκού προσκυνήματος στο οποίο έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου, καθώς και αρκετοί πολιτικοί.
Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο, ενώ μπροστά -σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια- έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά. Οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους.
Το φέρετρο του έκπτωτου μονάρχη κάλυψαν με τον οικογενειακό τους θυρεό, τη σημαία του οίκου τους, και στη συνέχεια γονάτισαν και έσκυψαν το κεφάλι μπροστά από το φέρετρο, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Την αυτοκινητοπομπή υποδέχθηκαν στην είσοδο του κτήματος και δεκάδες πολίτες.

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, οι βασιλικοί οίκοι της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας έχουν παραμείνει στην Ελλάδα, όπως επίσης και ο δούκας του Λουξεμβούργου.

Ο μεγαλύτερος γιος του, Παύλος, στην είσοδο της Μητρόπολης, υποδέχονταν τους «υψηλούς» καλεσμένους. Τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο με τη σύζυγό του Λετίθια , τη βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, όπως και την αδελφή του εκλιπόντος, Ειρήνη.
Τελευταία βάσει του πρωτοκόλλου, προσήλθε η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία, που έμεινε κοντά του για πέντε δεκαετίες.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης

Την κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία εκπροσωπήσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον κόσμο με αποδοκιμασίες.

Δείπνο στους καλεσμένους

Αμέσως μετά την κηδεία του τέως βασιλιά, παρατέθηκε δείπνο στους καλεσμένους, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο έλειψαν και δεν παρευρέθηκαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η Λετίθια, καθώς και οι πριγκίπισσα της Βρετανίας, Άννα, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος με τη σύζυγό του, καθώς και βασίλισσα Μάξιμα και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Η βασίλισσα ωστόσο του Λουξεμβούργου, δεν θέλησε να μείνει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια», λόγω του υψηλού κόστους διαμονής και επέλεξε κάποιο άλλο. Τα δωμάτια στο εν λόγω πολυτελές ξενοδοχείο σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνονται από 2.500 – 23.000 ευρώ το βράδυ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση στο κέντρο της Αθήνας και οι δρόμοι είναι ελεύθεροι και για τους πεζούς αλλά και για τους οδηγούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ