Αυτοκτονία 14χρονου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δυστυχήματος - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Αυτοκτονία 14χρονου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δυστυχήματος - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ αναλύονται τα βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο κινητό τηλέφωνο του Μάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιο του στα Κάτω Πατήσια.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να ανασύρουν και όσα είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα ο ανήλικος ευελπιστώντας να βρουν απάντηση στο θρίλερ για το τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε τον Μάκη να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ θα αναζητήσουν και τις επικοινωνίες που είχε τόσο σε διαδικτυακές εφαρμογές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιαδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δυστυχήματος

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αυτοκτονία του 14χρονου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις αιτίες πίσω από τον θάνατο του παιδιού. Οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που οφείλονταν σε ένα παράτολμο και ριψοκίνδυνο εγχείρημα με μοιραία κατάληξη. Ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της αυτοκτονίας, και οι καταθέσεις φιλικών και συγγενικών προσώπων του 14χρονου αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι πιθανόν ο 14χρονος να συμμετείχε σε μία δοκιμασία, που δεν ήταν απαραίτητα κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι πρόκλησης, αλλά μία δοκιμασία δύναμης ή αντοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε το μοιραίο λάθος.

Σε αυτό συνηγορεί και η μητέρα του αγοριού, που σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να δήλωσε στην κατάθεσή της πως πρόκειται για δυστύχημα μετά από μια ανοησία που δοκίμασε να κάνει. 

Καθοριστικές οι καταθέσεις

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από τα μηνύματα και τις διαδικτυακές αναζητήσεις του παιδιού, καθώς και από την κατάθεση, που θα δώσει τις επόμενες ημέρες ο πιο στενός του φίλος.

Μετά τον πρώτο γύρο καταθέσεων πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο 14χρονος δεχόταν σε τέτοιο βαθμό μπούλινγκ ώστε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Οι στενοί του συγγενείς και οι άνθρωποι που ήταν κοντά του κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο παιδί που οι καβγάδες στο σχολείο δεν τον είχαν επηρεάσει σε τέτοιο σημείο. Ωστόσο και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί.

Σε αναταραχή το 54ο Γυμνάσιο

Τα καθημερινά μαρτύρια που βίωνε από τους ψευτονταήδες του 54ο γυμνασίου ο Μάκης βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας.

Γονέας μαθητή του Γυμνάσιου μίλησε στο MEGA και αποκαλύπτει όσα γίνονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σε καθημερινή βάση.

Η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς μαθητής έχει φτάσει στο σημείο να απειλήσει με μαχαίρι καθηγητή στους διαδρόμους.

Οι μαθητές του 54ου Γυμνασίου είναι ακόμη συγκλονισμένοι από τον χαμό του Μάκη ενώ τις τελευταίες ημέρες τα φαινόμενα σχολικού εκβιασμού έχουν μειωθεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα από τα εγκληματολογικά, ενώ σε 10 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του 14χρονου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS