Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ: Εφημερίες με ράντζα και χωρίς κρεβάτια στις εντατικές

Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ: Εφημερίες με ράντζα και χωρίς κρεβάτια στις εντατικές

Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας στη χώρας μας, με την πληρότητα των Covid ΜΕΘ στην επικράτεια να έχει φτάσει στο 88% και στη Θεσσαλονίκη στο 97%.

Κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας αυτή τη στιγμή, είναι η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων άνω των 60 ετών.

Ένα πανό στην είσοδο του «Αττικόν» γνωστοποιεί σε επισκέπτες και ασθενείς τις συνθήκες με τις οποίες ξεκινά σήμερα η εφημερία του νοσοκομείου. Την ερχομένη Τρίτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα κάνουν κινητοποίηση γιατί, όπως λένε, δεν αντέχουν να βλέπουν τους συνανθρώπους τους σε ράντζα.

Ευαγγελισμός: Οριακή η κατάσταση και στη χθεσινή εφημερία

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τους γιατρούς να έρχονται ακόμη και σήμερα αντιμέτωποι με εκτός λογικής συμπεριφορές από αρνητές, που πετούν ακόμη και τα σωληνάκια του οξυγόνου.

Με νύχια και δόντια οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής ανοίγει το δρόμο για επιτάξεις, με δεδομένο ότι δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες.

Εκατό γιατρούς πνευμονόλογους και παθολόγους αναζητούν στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία της χώρας, αν αυτό δεν επιτευχθεί μέχρι Κυριακή πρωί, τότε είναι πιθανό τη Δευτέρα πρωί να προχωρήσουν οι επιτάξεις.


«Πολιορκία» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Δύσκολες οι μέρες για τον ιατρικό κόσμο και το νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» έγιναν 55 εισαγωγές στην εφημερία, ενώ έχουν τοποθετηθεί και πέντε ράντζα για να εξυπηρετήσουν ασθενείς.

Τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα, χωρίς ευτυχώς κάποιος ασθενής να βρίσκεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

«Έμφραγμα» και στα νοσοκομεία της Πάτρας

Αφόρητη είναι η πίεση και στα νοσοκομεία της Πάτρας με δραματική αύξηση των νοσηλειών.

Ένα από τα πιο δύσκολα πενθήμερα πέρασε η Αχαΐα, με τον κοροναϊό να «καλπάζει».

Τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας εναλλάσσονται στις εφημερίες με δεκάδες κρούσματα της covid-19 να προσέρχονται καθημερινά και το προσωπικό να δίνει μάχη προκειμένου να ανταπεξέλθει.

Το νοσοκομείο του Ρίου ξεκίνησε την εφημερία στα όριά του, καθώς οι 13 κλίνες στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, ενώ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας υπάρχουν 2 ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ.

Συνολικά 135 άτομα νοσηλεύονται με κοροναϊό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας.

Μέσα σε μόνο πέντε ημέρες, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, εντοπίστηκαν από τον ΕΟΔΥ στην Αχαΐα 1.281 νέα κρούσματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ