Άρση μέτρων: Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα -Τι εξετάζει η Επιτροπή

Άρση μέτρων: Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα -Τι εξετάζει η Επιτροπή

Αντίστροφα φαίνεται πως κυλά πλέον ο χρόνος για τη σταδιακή άρση όλων των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης αίρουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, κηρύσσοντας (ή θέλοντας να δώσουν) ένα «άτυπο» τέλος στην πανδημία, η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακριβώς σε αυτή τη φάση, ωστόσο δείχνει ότι αρχίζει να ευθυγραμμίζεται -έστω και με πιο αργά βήματα- προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η Επιτροπή εξετάζει κατάργηση ή χαλάρωση κάποιων περιορισμών τόσο στην εστίαση και τη διασκέδαση, όσο και στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται: α) στο να επιτρέπονται οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση, β) στο να πραγματοποιηθούν κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι όμως παρελάσεις (το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί) και γ) στην αύξηση της πληρότητας των γηπέδων κατά περιπτώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό όλα τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να αρθούν για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Πλεύρης: Σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Υπενθυμίζεται ότι σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

«Η βασική συζήτηση με τους άλλους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε. είναι ότι σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Ομικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, θα προχωρούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων με στόχο τη γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του.

«Σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο που δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω»

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέφερε στην ΕΡΤ ότι σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο που δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά οι άνθρωποι που είναι ευπαθείς ή οι ανεμβολίαστοι είναι καλό να την φοράνε. «Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα. Εξακολουθεί να υπάρχει σύσταση», τόνισε.

«Μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε τελείως διαφορετικά»

Tην ίδια ώρα, για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι το καλοκαίρι, έκανε λόγο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στους επόμενους μήνες με δεδομένη την αλλαγή του καιρού, την έκθεση σχεδόν όλων στον ιό, και την μικρή επιφύλαξη ότι δεν θα προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που δεν θα ανατρέψει τις προγνώσεις, πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να είμαστε τελείως διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS