Αρχίζει σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Δεν θα είναι παρών στην αίθουσα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας

Αρχίζει σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Δεν θα είναι παρών στην αίθουσα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας

Σήμερα, με την παρουσία γνωστών ηθοποιών στη δικαστική αίθουσα, αναμένεται να αρχίσει η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για μία υπόθεση βιασμού και δύο απόπειρες βιασμών, γυναικών συναδέλφων του, οι οποίες τον κατήγγειλαν στις δικαστικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για το ελληνικό #metoo.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του ηθοποιού, μιλώντας στο Secret είχε δηλώσει πως είναι πεπεισμένος για την αθωότητα του εντολέα του.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης για πάρα πολλά χρόνια ως ηθοποιός, μας έκανε να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να συγκινηθούμε. Όλα γκρεμίστηκαν αστραπιαία όταν καταγγέλθηκε για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Όποιος δημόσια έλεγε μία καλή κουβέντα για τον Φιλιππίδη διαπομπευόταν, όποιος δημόσια τον λοιδορούσε γινόταν δημοφιλής.

Αν ρωτήσεις κάποιον ποιες είναι οι συγκεκριμένες πράξεις που φέρεται να τέλεσε ο Φιλιππίδης ελάχιστοι θα γνωρίζουν, η πλειοψηφία όμως προεξοφλεί την ενοχή του, πριν καν μιλήσει θεσμικά η Δικαιοσύνη. Γνωρίζοντας το υλικό της δικογραφίας ο Φιλιππίδης με έχει πείσει ότι είναι αθώος και θα δώσουμε έναν έντιμο και νομικά πολιτισμένο δικαστικό αγώνα για να αποδειχτεί αυτό» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Secret.

Σε νεότερες δηλώσεις του στον Αντεννα ο κ. Δημητρακόπουλος μάλιστα αποκάλυψε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα παρίσταται σήμερα στη δίκη για λόγους υγείας και είπε πως θα συζητήσει την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

Συνολικά στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης περιλαμβάνονται 15 πρόσωπα μεταξύ αυτών οι τρεις καταγγέλλουσες καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου αλλά και από την πλευρά των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον ηθοποιό, θα προταθεί να εξεταστούν και τρεις γνωστές ηθοποιοί, η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Οι καταγγελίες

Η πρώτη και σοβαρότερη καταγγελία σε βάρος του προφυλακισμένου από τα τέλη Ιουλίου 2021 ηθοποιού και σκηνοθέτη έβαλε χώρα πριν από 14χρόνια, το 2008. Η νεαρή τότε κοπέλα ήρθε σε επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσω της μητέρας της, η οποία είναι ηθοποιός και συνεργαζόταν μαζί του.

Η συνάντηση ανάμεσα στην καταγγέλλουσα και τον Πέτρο Φιλιππίδη έγινε στο θέατρο όπου πρωταγωνιστούσε τότε ο ηθοποιός. Όπως κατέθεσε η γυναίκα, ο ηθοποιός την κάλεσε στο καμαρίνι του και την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων. Από την πλευρά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει απαντήσει στις καταγγελίες της κοπέλας λέγοντας πως ήταν εμμονική μαζί του.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε απόπειρα βιασμού η οποία φέρεται να τελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2010. Σε αυτήν την περίπτωση η ηθοποιός δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη για να βρεθούν στο θέατρο προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του και εκεί να αποπειράθηκε να την βιάσει. Αντίθετα, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει πως υπήρξε αμοιβαία ερωτική έλξη η οποία μάλιστα κατέληξε σε ολοκληρωμένη ερωτική επαφή κοινή συναινέσει.

Η τρίτη καταγγελία αφορά επίσης σε απόπειρα βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2014. Η καταγγέλλουσα μπήκε στο αυτοκίνητό του Πέτρου Φιλιππίδη για την επιστρέψει στο σπίτι της, μετά από επαγγελματικό ραντεβού, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε, να την βιάσει.

Οι πλειστηριασμοί

Παράλληλα, ωστόσο, στις 27 Απριλίου 2022 έχει προγραμματιστεί ένας ακόμα πλειστηριασμός ακινήτου που ανήκει στον κωμικό ηθοποιό και τη σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου για χρέη στις τράπεζες. Πρόκειται για το σπίτι όπου διέμενε ο Πέτρος Φιλιππίδης μέχρι και πέρσι το Καλοκαίρι οπότε και προφυλακίστηκε. Και τώρα κατοικεί η σύζυγος του και ο γιος του. Το ακίνητο βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικού και η τιμή της πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 645.000 ευρώ. Πρόσφατα ήταν προγραμματισμένος και ο πλειστηριασμός της εξοχικής κατοικίας του ζευγαριού στο Σοφικό Κορίνθου, ωστόσο, αναβλήθηκε καθώς υπήρξε μία προσπάθεια να υπάρξει ένας διακανονισμός με τον φορέα διαχείρισης των δανείων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ