ΑΠΘ: Aποκαλυπτήρια για το μνημείο που αφιερώθηκε στους 13 αδικοχαμένους φοιτητές στα Τέμπη

ΑΠΘ: Aποκαλυπτήρια για το μνημείο που αφιερώθηκε στους 13 αδικοχαμένους φοιτητές στα Τέμπη

Στο ΑΠΘ έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής τα αποκαλυπτήρια του μνημείου με τα ονόματα των 13 φοιτητών και φοιτητριών του ΑΠΘ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Ειδικότερα, δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής, για να φωνάξουν «δεν σας ξεχνάμε» στους 13 αδικοχαμένους νέους στα Τέμπη, κρατώντας φωτογραφίες με εικόνες από το μοιραίο τρένο.

«Δυο μήνες έχουν περάσει από την μέρα που 57 συνάνθρωπο μας, 13 φοιτητές δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Πήραμε όρκο να γίνουμε η φωνή των νεκρών συναδέλφων μας, να μην επιτρέψουμε αλλα Τεμπη. Είδαμε σκεπές να πέφτουν στην οδοντιατρική, φοιτητής να πέφτει από το παράθυρο της Νομικής» δήλωσε ο πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού Γιώργος Θεοδωρίδης.

Η προεδρος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου χημικού Χριστίνα δήλωσε ότι «το έγκλημα αυτό συνεχίζει να μένει στα μυαλά μας, μας γέμισε με θλίψη αλλά και με οργή. Όλοι οι συμφοιτητές μας δώσαμε όρκο ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ τους συμφοιτητές μας με τους οποίους μοιραζόμασταν τα ίδια έδρανα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ