Στους δρόμους διανομείς, ντελίβερι και κούριερ -Απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως

Στους δρόμους διανομείς, ντελίβερι και κούριερ -Απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι υπάλληλοι κούριερ, ντελιβεράδες και εξωτερικών εργασιών.

Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα επαγγέλματα, θα προχωρήσουν μάλιστα και σε μοτοπορεία στις 11 το πρωί, με αφετηρία το Πεδίο του Αρεως όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωσή τους. Όπως αναφέρουν, ζητούν να τους δοθούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, να ενταχθούν σε μία ενιαία ειδικότητα και να τους προμηθεύεται εταιρικό δίκυκλο, μεταξύ άλλων.

«Αρκετοί συνάδελφοι είδαν εταιρικά μηχανάκια, κράνη, πληρωμένες βενζίνες, περισσότερα ένσημα και τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 100 ευρώ τον μήνα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, με τις πράξεις μας δείξαμε πως αν αγωνίζεσαι με συνέπεια και πείσμα, συλλογικά και οργανωμένα τότε παίρνεις νίκες, αλλά τίποτα δεν μας σταματά μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να παίρνει αυτά που δικαιούται, μέχρι να μην ξαναβαφτεί η άσφαλτος με αίμα συναδέλφου», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους για την απεργία.

«Η απεργία για εμάς είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Αντί να δίνουμε συνεντεύξεις, οργώνουμε τις πιάτσες και τα καταστήματα των ταχυμεταφορικών, μιλάμε, γνωριζόμαστε, ενημερώνουμε, ακούμε. Θέλουμε να μοιράζουμε την εφημερίδα στους χώρους εργασίας. Θέλουμε η απεργία να συζητιέται στις πιάτσες, να... ζυμώνεται, να βάζει ο καθένας το λιθαράκι του, να διαδίδεται και να εμπλουτίζεται ο απεργιακός λόγος, να γνωρίζει όλη η κοινωνία πως οι κούριερ, οι διανομείς και οι υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών απεργούν και διεκδικούν τα αυτονόητα», προσθέτουν στην ανακοίνωση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS