Αντώνης Σύκαρης: Ανασύρθηκε η σορός του ορειβάτη

Αντώνης Σύκαρης: Ανασύρθηκε η σορός του ορειβάτη

Επετεύχθη τελικά, έπειτα από έναν μήνα, να περισυλλεγεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri η σορός του ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη. 

Ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του στις τις 12 Απριλίου, ενώ κατέβαινε το βουνό Dhaulagiri στα Ιμαλάια. Η σορός του παρέμενε εκεί, καθώς καμία αποστολή από όσες είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν στέφθηκε με επιτυχία. 

Η τελευταία όμως ορειβατική αποστολή τελικά κατάφερε να μεταφέρει τη σορό του ορειβάτη στο Base Camp του βουνού. Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, αναφέρει η οικογένειά του.

Η ανάρτηση της οικογένειας 


 

«Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ