ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα των βιβλιοπωλείων μαζί με τα εποχικά καταστήματα ζητούν οι εκδότες

Νέο αίτημα για το άνοιγμα το βιβλιοπωλείων απευθύνει η Σύμπραξη των Εκδοτών με μία ακόμη επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Στυλιανό Πέτσα και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά.

Οι εκδότες ζητούν να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, μαζί με τα εποχικά καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών, όπως ακριβώς συμβαίνει σε 37 τουλάχιστον ευρωπαϊκές και μη χώρες, όπου τα βιβλιοπωλεία κατατάσσονται στα καταστήματα ζωτικής ανάγκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα οφέλη μια τέτοιας απόφαης θα είναι πολλά και σημαντικά. Μεταξύ αυτών η στήριξη όσων από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, η αποφυγή των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με την παραγγελία βιβλίων μόνο μέσω των μεγάλων ιστοσελίδων αλλά και η αποφόρτιση των εταιρειών ταχυμεταφορών. Επιπλέον, υπενθυμίζουν πως η πλειοψηφία των περιφερειακών βιβλιοπωλείων, εκτός βιβλίου, πωλούν και εποχιακά Χριστουγεννιάτικα είδη, επομένως τίθεται και θέμα «αθέμιτου ανταγωνισμού» βάσει του οποίου απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις αυτών των ειδών στα σούπερ μάρκετ.

«Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αντιθέτως θα ωφελήσει την ψυχική υγεία των πολιτών της χώρας. Οι εκδότες ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε και μαζί με εμάς όλοι όσοι επιθυμούν την ανεκτίμητη συντροφιά του βιβλίου στο επίπονο διάστημα που διανύουμε» επισημαίνουν.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αγιοκατατάξεις Εθνοϊερομαρτύρων

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS