Πιθανό άνοιγμα της αγοράς στις 22 Μαρτίου - Με χρονικό περιορισμό και όχι χιλιομετρικό

Πιθανό άνοιγμα της αγοράς στις 22 Μαρτίου - Με χρονικό περιορισμό και όχι χιλιομετρικό

Από την μία υπάρχει ανησυχία για την διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα ιδίως μέσω των μεταλλάξεων και, από την άλλη μελετάται κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να ξεκινήσει το άνοιγμα της αγοράς μέσα στον μήνα.

Για το δεύτερο, βέβαια, απαιτείται η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ειδικά στην Αττική τα οποία καθ’ ομολογίαν πλέον έχουν ξεπεράσει τα όριά τους καθώς και η μείωση των ημερησίων κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, διαφαίνεται πως η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 22α Μαρτίου, μιας και ο στόχος της 16ης έχει απομακρυνθεί κρίνοντας από τα μαθηματικά της πανδημίας. 

Το πιθανότερο σενάριο για να ανοίξει το λιανεμπόριο αλλά και υπηρεσίες όπως τα κομμωτήρια, είναι τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ο περιορισμός για τους καταναλωτές θα είναι μόνο χρονικός και όχι χιλιομετρικός, καθώς θα μπορούν να πηγαίνουν στο κατάστημα της αρεσκείας τους, αλλά μόνο μία φορά την ημέρα και για χρονικό διάστημα έως τριών ωρών από τη στιγμή αποστολής του σχετικού SMS στο νέο πενταψήφιο αριθμό, 13032. Η εστίαση αναμένεται να ακολουθήσει και να ανοίξει εντός του Απριλίου, αλλά μόνο για τους εξωτερικούς χώρους.

Σε ανάκαμψη της οικονομίας υπολογίζδει η κυβέρνηση

Σε δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας υπολογίζει η κυβέρνηση, με ορισμένα στοιχεία να δίνουν νέα πνοή στην προοπτική αυτή.

-Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση του 2020 είναι μεν βαθιά αλλά εκτιμάται στο 8,2% του ΑΕΠ, αντί για διψήφια ποσοστά που προβλέπονταν. Με βάση νεότερα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα σημείωσε το 2020 χαμηλότερη ύφεση από την Ισπανία (11%), την Ιταλία (8,9%) και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία (8,1%), χώρες δηλαδή της νότιας Ευρώπης που επηρεάστηκαν περισσότερο εξαιτίας της μεγαλύτερης εξάρτησης από τον τουρισμό.

-Με βάση την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat η Ελλάδα πέτυχε μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, καθώς το ΑΕΠ της χώρας μας ανάμεσα στα τρίμηνα αυτά αυξήθηκε κατά 2,7%, όταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης κινήθηκε κατά το ίδιο διάστημα καθοδικά.

-Στο μέτωπο της ανεργίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat μόνο η Ιταλία και η Ελλάδα κατάφεραν όχι μόνο να μην έχουν αύξηση, όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και να σημειώσουν μια μικρή μείωση της ανεργίας, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2020.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS