ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης -Εκκληση για σχολαστική τήρηση των μέτρων

Ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας έκανε στην χθεσινή έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η Θεσσαλονίκη πλέον μας ανησυχεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στη Β. Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 499 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης από τα 3.616 που εντοπίστηκαν πανελλαδικά. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας για ακόμη μια φορά απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για σχολαστική τήρηση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη κατάφερε το προηγούμενο διάστημα να βγει από μια δύσκολη φάση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου προκειμένου να αποφευχθούν τα πισωγυρίσματα.

Άνοδος του ιικού φορτίου των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη

Την ανησυχία των ειδικών για τη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της αναφοράς του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση στην συμπρωτεύουσα καταγράφεται αύξηση (+11%) στο ιικό φορτίο των λυμάτων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS