Ανεβαίνουν οι ταχύτητες για τους εμβολιασμούς στα νησιά: Σε ποιο νησί έχουν εμβολιαστεί σχεδόν όλοι - Ποια έχουν μείνει πίσω

Ανεβαίνουν οι ταχύτητες για τους εμβολιασμούς στα νησιά: Σε ποιο νησί έχουν εμβολιαστεί σχεδόν όλοι - Ποια έχουν μείνει πίσω

Προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς στα νησιά να αυξάνονται, καθώς θα είναι και οι περιοχές που θα επιβαρυνθούν λόγω τουρισμού πολλούς ξένους επισκέπτες.

Για την πορεία των εμβολιασμών και το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κοροναϊό μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Σε σχέση με τα νησιά και την Επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία", ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ποια από αυτά έχουν προχωρήσει στους εμβολιασμούς και ποια έχουν μείνει πίσω.

Ειδικότερα ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε ικανοποιητικά για την Κύθνο που το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης έφτασε στο 93% με μία δόση, ενώ το 79% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Την καλύτερη μεταβολή στην εμβολιαστική κάλυψη όπως είπε, την έχει η Σύρος που έφτασε από 12% στο 30%.

Παραμένει, ωστόσο, χαμηλή η πληρότητα στα ραντεβού σε Σάμο, Νάξο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κάλυμνο.

Ένας στους 5 πολίτες έχει πλήρως εμβολιαστεί

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.570.000 εμβολιασμοί. Σήμερα έχουν διενεργηθεί ήδη 70.000 εμβολιασμοί και τα προγραμματισμένα ραντεβού είναι κοντά στις 100.000.

Περισσότεροι από 3.630.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 34,5% και περισσότεροι από 2.040.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που είναι στο 19,44%.

Η πλατφόρμα για τους 30-39

Αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κοροναϊού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια της ηλικιακής ομάδας 35-39, όπου έχουν κλείσει ραντεβού 107.000 πολίτες και τα στατιστικά διαμορφώνονται ως εξής:

-Το 20,5% είχε εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό ανέρχεται στο 36% αν συνυπολογίσουμε τα ραντεβού.

-Στην ηλικιακή ομάδα 30-34 έχουν κλείσει ραντεβού 63.000 πολίτες και τα στατιστικά διαμορφώνονται ως εξής: Το 17% είχε εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό ανέρχεται στο 29% αν συνυπολογίσουμε τα ραντεβού.

Τόνισε επίσης ότι στην ηπειρωτική χώρα έχουν ανοίξει οι γραμμές εμβολιασμού με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι πολίτες άνω των 30 μπορούν να κλείσουν ραντεβού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια και οι πολίτες από 18 έως 29 με το Johnson & Johnson και αν επιβεβαιωθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες το επόμενο διάστημα θα μπορούν να κλείνουν με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS