Ανεμβολίαστοι θεωρούνται από σήμερα πάνω από 300.000 πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση

Ανεμβολίαστοι θεωρούνται από σήμερα πάνω από 300.000 πολίτες που δεν έκαναν την τρίτη δόση

Τα προνόμια από το πιστοποιητικό εμβολιασμού χάνουν από σήμερα περίπου 300.000 πολίτες οι οποίοι δεν φρόντισαν να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Ως εκ τούτου, από σήμερα για τους συγκεκριμένους πολίτες ακυρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού με αποτέλεσμα να επανέλθουν ορισμένοι περιορισμοί.

Οι επιπτώσεις που θα έχουν

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απώλεια του πιστοποιητικού εμβολιασμούσυνεπάγεται την αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης. ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι, πριν μεταβούν στην εργασία τους, ενώ το ίδιο μέτρο αναμένεται ότι θα ισχύσει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Πώς εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα άλλαξε ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης. Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Εξάλλου, από την Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου, όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο έχει ισχύ εννέα μηνών, δε θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε, δηλαδή θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ως σήμερα Κυριακή 6η Φεβρουαρίου, όλοι όσοι ταξίδευαν προς την Ελλάδα, έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε rapid test 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ