ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Αυθημερόν ραντεβού για εμβολιασμό από αύριο - Ανοίγει η πλατφόρμα για τους κατ'οίκον εμβολιασμούς

Το άνοιγμα της πλατφόρμας των κατ'οίκων εμβολιασμών αλλά και πως από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν αυθημερόν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους τονίστηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα στο υπουργείο Υγείας, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Θεοδωρίδου: Κανένα εμβόλιο δεν είναι πειραματικό

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, η κ. Θεοδωρίδου αρχικά αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, και στην παρουσία εκεί του Βασίλη Κικίλια και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο λόγος των λειτουργών της εκκλησίας θα βοηθήσει να ξεπεραστούν δισταγμοί για τον εμβολιασμό. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις συνήθεις ερωτήσεις των πιστών και συγκεκριμένα στο κομμάτι της ηθικής. Όπως πχ αν είναι ηθικό να χρησιμοποιούνται εμβρυϊκά κύτταρα στα εμβόλια. Όπως διευκρίνισε δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο στη χώρα μας που να περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση αυτών των εμβολίων.

Ένας άλλος προβληματισμός που εκφράστηκε είναι ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά. Όπως εξήγησε κ. Θεοδωρίδου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς πριν κυκλοφορήσουν δοκιμάστηκαν εθελοντικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, και μέχρι στιγμής έχουν γίνει εκατομμύρια εμβολιασμοί. Όπως σημείωσε ο πράος λόγος των λειτουργών της εκκλησίας, μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στους διστακτικούς από ότι ο «στεγνός» λόγος της επιστήμης.

Ο εμβολιασμός δεν είναι βλαπτικός ούτε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τεκνοποίησης, ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Ακόμη, ανφέρθηκε στους εμβολιασμούς των εφήβων και συγκεκριμένα σε αυτούς που έχουν υποκείμενο νόσημα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παχυσαρκία, η οποία παρουσιάζεται συχνά στους εφήβους και στις χώρας μας και όπως έχει φανεί μέχρι τώρα. Για ακόμα μία φορά υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι εργαστήριο μεταλλάξεων και κάλεσε όλους να πείσουν ακόμα έναν να εμβολιαστεί.

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους κατ'οίκον εμβολιασμούς

Στην συνέχεια της ενημέρωσης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε αρχικά για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, τονίζοντας πως το 44% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Μετά από λίγο επεσήμανε πως από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυθημερόν εμβολιασμό, ενώ επίσης αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Ακόμη, τόνισε πως επίσης αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό, ο οποίος θα γίνεται από γιατρούς του δημοσίου ή και του ιδιωτικού τομέα για συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επίσης, έκανε μία σημαντική υπενθύμιση αναφέροντας πως εδώ και μέρες έχουν καταργηθεί τα «πέναλτι» για τις αλλαγές στο ραντεβού του εμβολιασμού. Σε σχετική ερώτηση για τα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 17 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως ήδη έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού.

Δείτε την ενημέρωση όπως πραγματοποιήθηκε

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η Αγία Σκέπη

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS