Χρυσοχοΐδης για φωτιές σε Βίλια και Κερατέα: Παραμένουμε σε επιφυλακή

Χρυσοχοΐδης για φωτιές σε Βίλια και Κερατέα: Παραμένουμε σε επιφυλακή

Για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων στη Δυτική Αττική σε Κερατέα και Βίλια, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, 50 νέες δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από τις 19:00 της 16 Αυγούστου έως τις 19:00 της 17 Αυγούστου, την ώρα που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια και ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά της Λαυρεωτικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Π.Σ., η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική έχει οριοθετηθεί, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στα Βίλια, όπου επιχειρούν ακόμα, περιοδικά, 20 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τα τρία ρωσικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα για τα Βίλια, όπου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, μαίνονται πολλές μεγάλες εστίες φωτιάς μέσα σε πυκνό δάσος και σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από χτες μέχρι σήμερα, συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και από τρίτες χώρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS