Αμοργός: Αυτός είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε -Σε εξέλιξη οι έρευνες στο νησί

Αμοργός: Αυτός είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε -Σε εξέλιξη οι έρευνες στο νησί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στην Αμοργό για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα, Έρικ Κάλιμπετ τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης (11/6).

Ο 59χρονος άνδρας, συνταξιούχος αστυνομικός, ξεκίνησε πεζοπορία από την Αιγιάλη προς τα Κατάπολα, ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής -σύμφωνα με πινακίδα- τις 4 ώρες και 5 λεπτά. Οι ώρες περνούσαν δίχως ο άνδρας να δώσει σημάδια ζωής με αποτέλεσμα ο φίλος που τον φιλοξενεί στο νησί των Κυκλάδων να ανησυχήσει και να σπεύσει στο αστυνομικό τμήμα του νησιού προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Σήμερα σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμοργού δημοσιεύει την φωτογραφία του 59χρονου άνδρα ζητώντας από όποιον τον είδε να επικοινωνήσει άμεσα με τις αστυνομικές Αρχές. Αυτήν την ώρα στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του άνδρα, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Αυτός είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε:

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει ήταν στις 7.20 το πρωί της Τρίτης, 15 λεπτά αφότου ξεκίνησε την πεζοπορία, στην αδελφή του. Το μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιελάμβανε μια φωτογραφία της πινακίδας του μονοπατιού.null

«Λάτρης της Αμοργού» ο Αμερικανός που αγνοείται

Νωρίτερα στο iefimerida.gr μίλησε η αντιδήμαρχος τουρισμού της Αμοργού, Πόπη Δεσποτίδη. Όπως είπε ο συνταξιούχος αστυνομικός είναι λάτρης του νησιού και γνώριζε καλά τη διαδρομή καθώς επισκέπτεται το όμορφο κυκλαδονήσι εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως ανέφερε: «Ζούμε ώρες αγωνίας. Ελπίζουμε να βρεθεί ζωντανός. Αυτός ο άνθρωπος είναι λάτρης της Αμοργού. Έρχεται εδώ χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί. Ξεκίνησε την διαδρομή στο μονοπάτι, από την Αιγιάλη για να έρθει στα Κατάπολα. Είναι ένα μονοπάτι πολύ βατό. όχι δύσκολο. Αρκετά εύκολο θα μπορούσε να πει κανείς. Είχε ραντεβού στα Κατάπολα με τον φίλο του που κάνουν μαζί διακοπές. Αλλά δεν έφτασε ποτέ στο σημείο που είχαν συμφωνήσει. Ο φίλος του ανησύχησε και κάλεσε την αστυνομία ζητώντας βοήθεια. Αυτές τις ημέρες στο νησί έχει αφόρητη ζέστη. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες και από την αστυνομία και από την πυροσβεστική και από τον αγροφύλακα και από εθελοντές και από την διασωστική ομάδα Αμοργού. Πετάει και drone. Έχει ερευνηθεί σχεδόν όλο το μονοπάτι. Άρα υποθέτουν όλοι ότι ίσως έκανε κάτι άλλο. Μπορεί να έχει χαθεί. Μπορεί να επηρεάστηκε από την ζέστη. Ελπίζουμε να βρεθεί και να είναι ζωντανός. Να έχει κάπου σταματήσει να ξαποστάσει. Να είναι καλά και όλα τα άλλα θα τα δούμε στη συνέχεια. Με το που ξημέρωσε όλη η Αμοργός ψάχνει να τον βρει».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ