Άγιο Όρος: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές - Πέθανε και πέμπτος ανεμβολίαστος μοναχός στη Μονή Φιλοθέου

Άγιο Όρος: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές - Πέθανε και πέμπτος ανεμβολίαστος μοναχός στη Μονή Φιλοθέου

Συναγερμός έχεις σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και το πέμπτο θύμα του κοροναϊού μέσα σε δέκα μέρες στη Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος.

Ο π.Ταξιάρχης εκοιμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου νικημένος από επιπλοκές του κορωνοϊού. Στη Μονή Φιλοθέου σχεδόν το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και από τους 40 μοναχούς περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελλιά τους με συμπτώματα.

Σημειώνεται πως όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Το γεγονός προβληματίζει την Ιερά Κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η Μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται.

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού και για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορία για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Το Σάββατο εκοιμήθη ο π. Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορωνοϊό ο π. Δαμιανός και ο π. Πορφύριος και πριν από δύο εβδομάδες ο π. Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS