VW Taigo 1.0 TSI 110 PS ... κίνηση "ματ" [test]

VW Taigo 1.0 TSI 110 PS ... κίνηση "ματ" [test]

Η εντελώς πρόσφατη τοποθέτηση του νέου  κουπέ SUV Taigo, ανάμεσα στα Τ-Cross και T-Roc, αποδείχθηκε ιδιαίτερα έξυπνη και επιτυχής, δεδομένου ότι διευρύνει την  γκάμα της εταιρείας στο έπακρο στην συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί από τον ανταγωνισμό την δυνατότητα  να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την συγκεκριμένη  πρόταση.

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο σπορ και μοντέρνος χαρακτήρας του Taigo φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ένα πραγματικό χαρακτηριστικό  που αμέσως ξεχωρίζει, είναι η στιλάτη λωρίδα LED φωτισμού, που εκτείνεται σε ολόκληρο το εμπρός μέρος μέχρι το λογότυπο της Volkswagen. Η λωρίδα συνδέει σχεδιαστικά τους προβολείς IQ LIGHT LED Matrix1 με μία εντυπωσιακή φωτιστική υπογραφή. Οι προβολείς ομίχλης βρίσκονται ενσωματωμένοι πλέον στα πλαϊνά του προφυλακτήρα.

16582512171811052740402828183284

ΚΟΥΠΕ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Ο σπορ χαρακτήρας του Taigo αποτυπώνεται επίσης και στο coupé σχήμα του πίσω μέρους με τη μοντέρνα φωτιστική υπογραφή του. Την coupé σχεδίαση τονίζουν ακόμη περισσότερο τα  πίσω φώτα LED σε βαθύ κόκκινο χρώμα, με τη χαρακτηριστική λωρίδα φωτισμού ανάμεσά τους. Από την ελκυστική αεροτομή οροφής μέχρι το δυναμικό πίσω σπόιλερ, γίνεται φανερό ότι το νέο Taigo προκαλεί εμφανισιακά. 

ΚΟΜΠΑΚΤ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το νέο Taigo συνδυάζει τις compact διαστάσεις και την κουπέ σχεδίαση, σε ένα   εντυπωσιακό σύνολο.

 Το πώς ακριβώς θα δείχνει αυτό το σύνολο, το αποφασίζει εν προκειμένου ο αγοραστής, επιλέγοντας για παράδειγμα, την μαύρη οροφή συνδυασμένη αρμονικά με καλύμματα καθρεπτών σε μαύρο χρώμα; Το Roof Pack διατίθεται μάλιστα προαιρετικά στην έκδοση εξοπλισμού Style, μαζί με φιμέ πλαϊνά και πίσω τζάμια.

16582514002542802825787405340598

ΣΩΣΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Για μία εντυπωσιακή εμφάνιση απαιτείται σίγουρα ο σωστός φωτισμός. Το νέο Taigo τον διαθέτει  από τον βασικό ήδη εξοπλισμό, από την έκδοση Life: μία προβολή φωτίζει το δάπεδο δίπλα από το όχημα. Επίσης φωτίζεται  όλη η περιοχή επιβίβασης  δείχνοντας τον δρόμο με τη λειτουργία «Leaving home» και «Coming home».

ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ

Οδηγώντας , είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να παρακολουθείς εύκολα στοιχεία που έχουν σχέση με την ασφαλή και άνετη οδήγησή. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit, που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, προβάλλει τις συνήθεις ενδείξεις, όπως το ταχύμετρο και τον χιλιομετρητή, σε μία έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης 8'' (20,32 cm). Στο Digital Cockpit Pro μπορείς να ρυθμίσεις  τις ενδείξεις στην οθόνη μεγέθους 10,25'' (26,04 cm,) σύμφωνα με τις προσωπικές  επιθυμίες και ανάγκες του οδηγού. Μπορείς, για παράδειγμα, να επιλέξεις την απεικόνιση των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού ή έναν συνδυασμό χάρτη πλοήγησης και ενδείξεων πολυμέσων. Όλα αυτά με ελκυστικά  και κινούμενα γραφικά.

16582514378002027543257578885667

ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο εσωτερικός χώρος του νέου μοντέλου εντυπωσιάζει αμέσως. Ήδη, από την έκδοση Life μπορείς να φορτίσεις εύκολα τις διάφορες συσκευές και από τα πίσω καθίσματα, μέσω της θύρας USB στο κεντρικό υποβραχιόνιο των εμπρός καθισμάτων. Αλλά και το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, το οποίο περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό δείχνει ότι στο νέο Taigo όλα εξασφαλίζουν ότι μπορείς να είσαι συνδεδεμένος σε κάθε διαδρομή. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ

Άλλη μια καινοτομία είναι ότι το πακέτο σχεδίασης «Visual Green» χαρίζει μια φρέσκια πινελιά στο εσωτερικό. Κατά την επιβίβαση, το εσωτερικό του οχήματος, εμφανίζεται το χρώμα «Ceramique» μαζί με τα κομψά διακοσμητικά σε «Visual Green». Στις επενδύσεις καθισμάτων «Tracks», οι αρμονικά συνδυασμένες διακοσμητικές ραφές συμπληρώνουν τη χρωματική υπογραφή.

16582513368416707478298088749766

ΛΕΥΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο λευκός φωτισμός Ambiente που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, στην έκδοση Style, λειτουργεί ως κρυφός φωτισμός στις εμπρός χειρολαβές των θυρών, τις διακοσμητικές λωρίδες στις πόρτες και στο ταμπλό, δημιουργώντας μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο. Και κάτι ακόμα πολύ χρήσιμο: τα φώτα ανάγνωσης LED εμπρός και πίσω και ο φωτισμός χώρου ποδιών LED  που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Style, φροντίζουν για την καλή ορατότητα κατά την επιβίβαση. 

ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

 Με την νέα διζωνική ρύθμιση οι θερμοκρασίες στην πλευρά οδηγού και συνοδηγού μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Το σύστημα κλιματισμού «Air Care Climatronic», που διατίθεται προαιρετικά από την έκδοση Life, ρυθμίζεται διαισθητικά μέσω της αφής και προσφέρει ακόμα περισσότερα: όσο πιο αργά οδηγείς, τόσο πιο αθόρυβος είναι ο ανεμιστήρας. Και όταν ενεργοποιείς το σύστημα πλύσης παρμπρίζ ή επιλέγεις την όπισθεν, γίνεται αυτόματη αλλαγή στη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα ώστε οι οσμές να μένουν έξω από το αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια: ιδανικό κλίμα.

16582514002542802825787405340598

ΑΦΘΟΝΟΙ ΧΩΡΟΙ

Παρά τις compact διαστάσεις του, το νέο μοντέλο εντυπωσιάζει με τον χώρο που διαθέτει. Για να μπορείς να τον εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το μεταβλητό δάπεδο φόρτωσης παρέχει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Καθώς το κατώφλι φόρτωσης και το δάπεδο φόρτωσης βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, η φόρτωση και η εκφόρτωση γίνονται με ιδιαίτερη ευκολία. Εσείς απλά ανασηκώνεις τις αποσκευές μέχρι το κατώφλι φόρτωσης και μετά απλά το σπρώχνεις ή τις τραβάς. 

Εδώ να σημειωθεί ότι το προαιρετικό subwoofer «beats» με τα ισχυρά του μπάσα δεν εμποδίζει, καθώς τοποθετείται στην υποδοχή της ρεζέρβας, αφήνοντας τον μεγαλύτερο δυνατό ελεύθερο χώρο στον χώρο 

ΑΝΕΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

Χαρακτηριστικό της πολύ καλής εκμετάλλευσης χώρων στο σαλόνι, είναι ότι μπροστά να βολευτούν επιβάτες αναστήματος  έως και δύο μέτρα και πίσω παρά την κλίση της οροφής επιβάτες με 1.80 με 1.90 μ ύψος. 

Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης μεγάλος για την κατηγορία και κυμαίνεται, από τα 370,στα 770 έως και τα 1190 λίτρα ανάλογα με την θέση που βρίσκονται οι πλάτες 

ΕΥΚΟΛΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ

Για άνετη χρήση εφαρμογών και περιεχομένων, διατίθεται το App-Connect: μουσική, ειδήσεις, χάρτες ή audio books μεταφέρονται στην οθόνη του συστήματος Infotainment. Έτσι, ο χειρισμός τους μπορεί να γίνεται στο οπτικό πεδίο σας. Δύο διεπαφές για τη σύνδεση smartphone είναι εφικτές: Apple CarPlayTM και Android AutoTM της Google®. Η χρήση τους είναι πολύ άνετη και εύκολη χάρη στη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το ηχοσύστημα «Ready 2 Discover» και τα τα προαιρετικά συστήματα πλοήγησης «Discover Media» και «Discover Pro». Μπορείς, επίσης, να αγοράσεις και να ενεργοποιήσεις το App-Connect μεταγενέστερα στο In-Car Shop3 του οχήματός. 

16582514735788012291988265780907

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Όταν οδηγείς, παίρνεις πάντα μαζί  έναν φορτιστή για το smartphone σου; Και αν τον ξεχάσεις τι γίνεται ; 

Στο νέο Taigo δεν χρειάζεται να σε  απασχολεί πλέον αυτό. Απλά ακουμπάς το smartphone σας στην μπροστινή θήκη και θα φορτιστεί επαγωγικά. Προϋπόθεση είναι αυτό να υποστηρίζει το πρότυπο Qi και  να έχεις επιλέξει τον αντίστοιχο προαιρετικό εξοπλισμό

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ

Με την τεράστια γυάλινη επιφάνειά της που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της οροφής, η ηλεκτρική πανοραμική, ανακλινόμενη/συρόμενη οροφή, που διατίθεται προαιρετικά από την έκδοση Life, είναι από μόνη της ένας πόλος έλξης βλεμμάτων. Ακόμη πιο όμορφη είναι η απρόσκοπτη θέα στον ουρανό και η πρόσβαση στο φως του ήλιου και τον φρέσκο αέρα. Το πόσο πολύ ή λίγο θέλεις να τα απολαύσεις όλα αυτά, το επιλέγεις εσύ , καθώς η οροφή μπορεί να ανυψωθεί ή να ανοίξει πλήρως. Και σε έντονη ηλιοφάνεια, το φιμέ κρύσταλλο και ένα υψηλής ποιότητας αλεξήλιο αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμα.

ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Μην ψάχνεις άλλο το κλειδί του αυτοκινήτου στις τσέπες του παντελονιού, στις τσάντες ή στο μπουφάν σου. Εφόσον το έχεις επάνω σου και βρίσκεσαι το μέγιστο σε ακτίνα 1,5 μέτρου από το όχημα , αν το επιθυμείς βέβαια , οι πόρτες και το πίσω καπό ξεκλειδώνουν αυτόματα. 

Ακόμα και για την εκκίνηση του κινητήρα δεν χρειάζεται το κλειδί. Απλά πατάς ένα κουμπί. Και αν το «Keyless Access» δεν λειτουργεί, τότε το κλειδί μάλλον δεν βρίσκεται μέσα στην τσέπη σου και μάλλον το ξέχασες αλλού. 

ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ

Με την προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας "Rear View", με λειτουργία καθαρισμού, προσφέρεται πλήρης ορατότητα κατά την οπισθοπορεία: στην οθόνη του συστήματος Infotainment εμφανίζεται η περιοχή πίσω από το όχημα που καταγράφεται από την κάμερα. Το σύστημα «Rear View» προβάλλει, επίσης, βοηθητικές γραμμές, που σας βοηθούν να εκτιμήσετε σωστά την απόσταση.

ΠΡΟΦΙΛ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Με την προαιρετική επιλογή προφίλ οδήγησης μπορείς να προσαρμόσεις το Taigo στο δικό σου στιλ οδήγησης, ανάλογα με το τι είναι πιο σημαντικό για εσένα.

 Απλά επιλέγεις, με το πάτημα ενός κουμπιού ή μέσω της οθόνης αφής, το επιθυμητό προφίλ οδήγησης και το σύστημα μετάδοσης, το τιμόνι και τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων (στο DSG) προσαρμόζονται αυτόματα. Και το XDS χρησιμεύει ως εγκάρσιο μπλοκέ διαφορικό, με το οποίο εξισορροπείται η χαρακτηριστική για τα εμπροσθοκίνητα οχήματα υποστροφή κατά την οδήγηση σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό συμβαίνει εντελώς αυτόματα και εξαιρετικά άνετα.

16582516590109191729688593566390

ΠΟΛΛΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 

Τα προγράμματα που μπορείς να επιλέξεις είναι:

  • Eco: για οικονομική οδήγηση.
  • Normal: για καθημερινές διαδρομές από το σημείο A στο B.
  • Sport: για σπορ επιδόσεις με αντίστοιχη υψηλή ροπή.
  • Individual: για να διαμορφώσεις τους δικούς σου συνδυασμούς των παραπάνω επιλογών.

110 ΙΠΠΟΙ

Ο τρικύλινδρος TSI  κινητήρας, προσφέρεται με 95 ή 110 ίππους ανάλογα την έκδοση. 

Στην έκδοση 110 ίππων με το 7ταχυτο κιβώτιο  DSG, βρίσκεται στα καλύτερα του. Τα 0 - 100 χλμ/ωρ εμφανίζονται σε 10.4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 191 χλμ/ωρ, τιμές καλές για την κατηγορία και το βάρος του αμαξώματος, που οφείλονται και στην πολύ καλή συνδυαστική λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου, τις αλλαγές του οποίου δύσκολα αντιλαμβάνεσαι. 

Ο κινητήρας έχει καλή ελαστικότητα από χαμηλά και χαμηλό θόρυβο γενικά. 

16582517600076279408759494102127

ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 

Στις μετρήσεις μας σημειώσαμε εφικτές μέσες τιμές κατανάλωσης 6. 3 λίτρων, που κρίνονται απόλυτα ανταγωνιστικές και ανεβαίνουν μόνον με βαρύ δεξιό πόδι. 

ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ

Η νέα άκαμπτη πλατφόρμα που στηρίζεται το Taigo, εξασφαλίζει πολύ καλή οδική συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση και δεν φέρνει τον οδηγό σε δύσκολη θέση ακόμη και το παρακάνει στο δρόμο. Το όχημα συμπεριφέρεται σαν ένα συμπαγές σύνολο, που εμπνέει τις σπορ διαθέσεις του οδηγού. 

Τα φρένα, αποτελεσματικά και ανθεκτικά με την σειρά τους συμπληρώνουν την θετική εικόνα, και είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται μόλις 34.8 μέτρα για ακινητοποίηση από τα 100 χλμ/ωρ. 

Από πλευράς άνεσης, παρά τις σχετικά σπορ ρυθμίσεις της ανάρτησης, οι επιβάτες παραμένουν ξεκούραστοι ακόμη και στα μακρινά ταξίδια, τόσο από πλευράς αναρτήσεων όσο και θορύβων, με χαρακτηριστικά τα 69.7 db που φθάνουν στο σαλόνι. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Μία κίνηση ματ στην συγκεκριμένη κατηγορία από πλευράς Volkswagen, που ενισχύεται από την γνωστή πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τον πλήρη εξοπλισμό ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, την εντυπωσιακή εμφάνιση τις καλές επιδόσεις την ευρυχωρία, την θετική οδική συμπεριφορά και την χαμηλή κατανάλωση. 

του Δημήτρη Κληρονόμου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ