«Από τη θέση του οδηγού»: Σαν σήμερα βγήκε στον αέρα η θρυλική εκπομπή αυτοκινήτου που αγάπησαν όλοι οι Έλληνες

«Από τη θέση του οδηγού»: Σαν σήμερα βγήκε στον αέρα η θρυλική εκπομπή αυτοκινήτου που αγάπησαν όλοι οι Έλληνες

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, η ελληνική τηλεόραση υποδέχεται μια από τις αγαπημένες αυτοκινητικές εκπομπές των Ελλήνων, με οικοδεσπότη τον Άρη Σταθάκη και κεντρικό θέμα την οδική ασφάλεια.

Σε μια εποχή στην οποία η οδική ασφάλεια δεν ήταν της μόδας και σπανίως το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ή να διδαχθεί περί αυτής, ήρθε μια τηλεοπτική εκπομπή, στα πρώτα βήματα της ιδιωτικής τηλεόρασης, να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χιλιάδες οδηγοί δρούσαν και αντιδρούσαν.

Ήταν η εκπομπή «Από τη θέση του οδηγού» με κεντρικό παρουσιαστή τον αείμνηστο Άρη Σταθάκη, ο οποίος έβαλε στο σπίτι κάθε ελληνικής οικογένειας κρίσιμα ζητήματα, όπως η χρήση της ζώνης ασφαλείας, το κράνους και η αποχή από την κατανάλωση αλκοόλ πριν από την οδήγηση.

Σύντομα, η εκπομπή του Άρη Σταθάκη, η οποία φιλοξενήθηκε από την τηλεοπτική συχνότητα του Ant1, έγινε το σημείο συνάντησης όλων των φίλων του αυτοκινήτου και αντικείμενο συζήτησης εκείνων που αντιλαμβάνονταν ως αδιαπραγμάτευτο χρέος απέναντι στον εαυτό τους και το κοινωνικό σύνολο την ασφαλή οδήγηση.

Η εκπομπή του Άρη Σταθάκη βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα το βράδυ της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου του 1990, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ενημέρωση για το αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και φυσικά την οδική ασφάλεια.

Με τη νηφαλιότητα που τον χαρακτήριζε και τη διεισδυτική ματιά του, ο Άρης Σταθάκης όσο κανείς άλλος Έλληνας δημοσιογράφος του Ειδικού-Αυτοκινητικού Τύπου. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι το τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση αλλά και από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στη Δημοσιογραφία και την ελληνική κοινωνία.

Ο Άρης Σταθάκης θα παραμείνει στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας έως και το 2004, αναπτύσσοντας παράλληλα δράσεις στον Δήμο Αθηναίων για την οδική ασφάλεια.

Μάλιστα το 2004 θα μεταπηδήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή, μετά και την εκλογή του ως βουλευτής στην Β’ Αθήνας.

Με δική του πρωτοβουλία θα ιδρυθεί η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας στη Βουλή, της οποίας θα προεδρεύσει. Θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή το 2008, καθώς η επιτροπή δεν απέκτησε ποτέ μέλη και καμία από τις δράσεις της δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.

Ο Άρης Σταθάκης θα φύγει από τη ζωή στις 13 Ιουλίου του 2014, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS