Η Lamborghini Urus κάνει ρεκόρ πωλήσεων [βίντεο]

Η Lamborghini Urus κάνει ρεκόρ πωλήσεων [βίντεο]

Η Lamborghini Urus κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στη παγκόσμια αγορά. Το τρίτο μοντέλο της μάρκας μετά την Aventador και τη Huracán, συνέβαλε στην ανάπτυξη της κατηγορίας πολυτελών SUV. Ξεχωρίζει για την ισχύ, τις επιδόσεις, τη δυναμική οδήγηση, τη σχεδίαση, την πολυτέλεια και την καθημερινή χρηστικότητα.

Χάρη στην Urus, οι πωλήσεις, ο κύκλος εργασιών και η κερδοφορία έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα στην ιστορία της μάρκας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από έτος σε έτος, με άνοδο 40% από 1 δισ. ευρώ σε 1,4 δισ. ευρώ το 2018, τη χρονιά που ξεκίνησαν οι πωλήσεις του αυτοκινήτου, φτάνοντας στο 1,81 δισ. ευρώ το 2019 και 1,61 δισ. ευρώ το 2020 (περίοδος COVID), χρονιά κατά την οποία κατεγράφη ρεκόρ κερδοφορίας για την εταιρεία.

Από το 2018 έως το τέλος του 2021, παραδόθηκαν συνολικά 16.000 αυτοκίνητα Urus παγκοσμίως, αριθμός που καθιέρωσε την Urus ως το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις για τέσσερα χρόνια στην ιστορία της εταιρείας. Το Urus πωλείται σε κάθε γωνιά πέντε ηπείρων, με το 85% των πελατών να είναι νέοι πελάτες στη μάρκα.

Λόγω της ζήτησης, απαιτήθηκε διπλασιασμός της έκτασης της μονάδας παραγωγής Sant’Agata Bolognese. Για να υποστηρίξει αυτή την περίοδο μετασχηματισμού, η εταιρεία πραγματοποίησε επίσης σημαντικές επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, προσλαμβάνοντας πάνω από 700 άτομα προσωπικό.

Με κινητήρα V8 twin-turbo 4.0, 650 ίππων που αποδίδει 85,8 χλγμ. ροπής, το Urus μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,6΄΄ δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα. Χάρη στην κατασκευή ενός αποκλειστικού βαφείου και στις εργασίες του τμήματος Lamborghini Ad Personam, το οποίο αναπτύσσει νέες επιλογές προσαρμογής, προσφέρονται πλέον περισσότερα από 45 διαφορετικά χρώματα.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις και η ευελιξία επέτρεψαν στην Urus να αντιμετωπίσει ακραίες προκλήσεις, όπως στη λίμνη Βαϊκάλη στη Ρωσία. Τον Μάρτιο του 2021, σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Days of Speed, με τελική ταχύτητα 298 χλμ./ώρα και μέση ταχύτητα από την εκκίνηση 114 χλμ./ώρα για πάνω από 1000 μέτρα. Το 2021, η Urus έφτασε στον υψηλότερο μηχανοκίνητο δρόμο στον κόσμο στην κορυφή του περάσματος Umling La στο τμήμα των Ιμαλαΐων της Ινδίας στην περιοχή Τζαμού και Κασμίρ, πάνω από 5.800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ