Οι χάρτες της Google αλλάζουν -Δείτε πώς θα μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου

Οι χάρτες της Google αλλάζουν -Δείτε πώς θα μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου

Οι χάρτες της Google θα προσαρμόζουν τις προτεινόμενες διαδρομές βάσει τον τύπο καυσίμου-κινητήρα με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής οικονομίας.

Οι χάρτες της Google άλλαξαν την πλοήγηση μια για πάντα. Από τότε όμως η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση και αυτό θα απαιτήσει αλλαγές στον σχεδιασμό των διαδρομών που προσφέρουν.

Σύμφωνα μάλιστα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση beta στους χάρτες της Google, ενσωματώνονται πλέον επιλογές για το σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου με στόχο την κατάλληλη χάραξη της διαδρομής.

Οι λεπτομέρειες της νέας ενημέρωσης είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή, αλλά με βάση τις πληροφορίες οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων, ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Αυτή η επιλογή θα χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να “προσαρμόσει” τις οδηγίες για να “εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερα καύσιμα ή ενέργεια”.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει “διαδρομές εξοικονόμησης καυσίμου προσαρμοσμένες στον τύπο κινητήρα του οχήματός σας” και αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Προς το παρόν, παραμένει ασαφές πώς θα το κάνει η Google, αλλά τα υβριδικά είναι συνήθως πιο αποδοτικά σε χαμηλότερες ταχύτητες, επομένως είναι πιθανό η ενημέρωση να κατευθύνει τους ιδιοκτήτες υβριδικών να αποφύγουν τους αυτοκινητόδρομους και να υιοθετήσουν εναλλακτικές διαδρομές για μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Αυτό προφανώς θα έρχεται σε αντίθεση με τα βενζινοκίνητα οχήματα, τα οποία είναι συνήθως πολύ πιο οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμου όταν κινούνται στον αυτοκινητόδρομο.

Από την πλευρά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι πιθανό οι χάρτες της Google να επισημαίνουν διαδρομές που διαθέτουν σταθμούς φόρτισης. Αυτό μένει να το δούμε, μιας και ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν χαρακτηριστικά πλοήγησης ειδικά για ηλεκτροκίνηταπου διασφαλίζουν ότι οι σταθμοί φόρτισης βρίσκονται πάντα κοντά.

Η συγκεκριμένη λειτουργία της ενημέρωσης βρίσκεται επί του παρόντος σε έκδοση beta, και όπως είναι φυσικό σχεδιάζεται η άμεση κυκλοφορίας της μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS