Μεγάλη «μάχη» στην Τζέντα με νικητή τον Φερστάπεν

Μεγάλη «μάχη» στην Τζέντα με νικητή τον Φερστάπεν

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο έχει ξεκινήσει η φετινή σεζόν στη Formula 1, καθώς και στο δεύτερο Grand Prix της χρονιάς, στην πίστα της Τζέντα, είδαμε μεγάλες «μάχες», προσπεράσεις για την κορυφή κι ένα σπουδαίο φινάλε.

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull Honda είδε πρώτος την καρό σημαία, με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari να βρίσκεται «κολλημένος» πίσω του μέχρι και την τελευταία ευθεία.



Σε ομαδικό επίπεδο η ιταλική ομάδα ήταν η κερδισμένη καθώς εκτός από τον Λεκλέρ είχε στο βάθρο και τον τρίτο, τον Κάρλος Σάινθ, κάνοντας έτσι το «2-3» μία εβδομάδα μετά το «1-2» στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν.

Η κούρσα είχε δύο κομβικές στιγμές, που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Φερστάπεν. Η πρώτη όταν ο Λατίφι έπεσε πάνω στον τοίχο, έφερε αυτοκίνητο ασφαλείας στη πίστα και έδωσε την ευκαιρία στον Ολλανδό πρωταθλητή και τον Λεκλέρ να κάνουν ένα «δωρεάν» pit stop.

Η εξέλιξη που έφερε τον Πέρες από την πρώτη στην τέταρτη θέση και τον Γάλλο πιλότο της Ferrari στη πρώτη, με τον Φερστάπεν από πίσω του.

Γι΄ αρκετούς γύρους η μάχη της κορυφής ήταν συγκλονιστική, ο Φερστάπεν έδειξε περίσσια υπομονή και πέντε γύρους πριν από το φινάλε προσπέρασε τον Λεκλέρ, που δεν κατάφερε παρά την πίεση που άσκησε να επανέλθει στη κεφαλή του αγώνα.

Η βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα:

1. Μαξ Φερστάπεν - Red Bull Honda
2. Σαρλ Λεκλέρ - Ferrari
3. Κάρλος Σάινθ - Ferrari
4. Σέρχιο Πέρεζ - Red Bull Honda
5. Τζορτζ Ράσελ - Mercedes
6. Εστέμπαν Οκόν - Alpine
7. Λάντο Νόρις - ΜcLaren
8. Πιέρ Γκασλί - Alpha Tauri
9. Κέβιν Μάγκνουσεν - Haas
10. Λιούις Χάμιλτον - Mercedes

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ