Κλέβουν βενζίνη και καταστρέφουν ρεζερβουάρ -Δείτε πώς

Κλέβουν βενζίνη και καταστρέφουν ρεζερβουάρ -Δείτε πώς

Οι τιμές ρεκόρ των υγρών καυσίμων καθιστούν μια ιδιαίτερα... επικερδής επιχείρηση την κλοπή βενζίνης και diesel από τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες.

Μετά το φαινόμενο της αφαίρεσης καταλυτών σειρά έχει εκείνο της κλοπής υγρών καυσίμων από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι ο προφανής και δεν είναι άλλος από τις σταθερά υψηλές τιμές πώλησης του μαύρου χρυσού, οι οποίες καθιστούν τα καύσιμα που καβαλάμε στα ρεζερβουάρ των οχημάτων μας μια εύκολη και εξαιρετικά αποδοτική λεία.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αναρωτιόσασταν πόσο εύκολο είναι να σας αφαιρέσουν το περιεχόμενο του ρεζερβουάρ, η απάντηση που έρχεται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού είναι πολύ εύκολο, μιας και οι αετονύχηδες δεν χρησιμοποιούν κάποια εξεζητημένη μέθοδο ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικού μιας δεξαμενής καυσίμου αλλά την απλούστερη.

Με τη χρήση, λοιπόν, ενός φορητού δραπανοκατσάβιδου οι επίδοξοι ληστές ανοίγουν  μια οπή στο κάτω μέρος του ρεζερβουάρ, αφαιρώντας το περιεχόμενό του. Αυτή η πρακτική έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δεύτερον δεν τραβά εύκολα τα βλέμματα των περαστικών, καθώς  η όλη διαδικασία πραγματοποιείται  κάτω από  το αυτοκίνητο.

Το κακό στην όλη υπόθεση –πέρα από αυτή καθ’ αυτή την κλοπή- είναι το γεγονός ότι το κόστος αντικατάστασης της κατεστραμμένης δεξαμενής είναι πολλαπλάσιο της ποσότητας του καυσίμου που αφαιρείται.

Τα αυτοκίνητα που προτιμούν

Τα οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε δρόμους με ελλιπή φωτισμό και περιορισμένη κινητικότητα κινδυνεύουν περισσότερο να μπουν στο στόχαστρο παραβατικών ομάδων.

Ένα ακόμα στοιχείο που ενδεχομένως καταστήσει ευάλωτο το αυτοκίνητό σας είναι η πολυήμερη στάθμευσή του στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «επιθέσεις» έχουν δεχθεί ακόμα και εκθέσεις μεταχειρισμένων οχημάτων όπου και σημειώθηκαν μαζικές κλοπές καυσίμων και καταστροφές ρεζερβουάρ.

Καθοριστική, τέλος, είναι και η θέση στην οποία βρίσκεται η δεξαμενή καυσίμου ενός αυτοκινήτου ή αν αυτή καλύπτεται με κάποια προστατευτική επιφάνεια, γεγονός που ενδεχομένως κάνει πιο δύσκολο το έργο όποιου επιχειρήσει να βάλει στο χέρι το υπερ-πολύτιμο περιεχόμενό της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS