Hyundai 19 RM Racing Midship Sports Car ... επίδειξη ισχύος [test]

Hyundai 19 RM Racing Midship Sports Car ... επίδειξη ισχύος [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου

H Hyundai  παρουσίασε το RM19 Racing Midship Sport Car στα μέσα ενημέρωσης , για πρώτη φορά  το 2019,στο AutoMobility στο Λος Άντζελες, έχοντας όμως  ξεκινήσει  ήδη απο το 2012 ένα project με την ονομασία RM (Racing Midship) με σκοπό να αναπτύξει και να συνδέσει νέες τεχνολογίες κινητήρων υψηλών επιδόσεων με μελλοντικά μοντέλα Ν , επιχειρώντας μια πολύ σημαντική επίδειξη ισχύος απέναντι στον ανταγωνισμό,ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις της.

 

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ   ΔΟΚΙΜΕΣ

Από την έναρξη του RM project και μέσω της εξέλιξης της σειράς RM (RM14, RM15 και RM16), τα μοντέλα RM υποβλήθηκαν σε εκτεταμένες δοκιμές για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, την παρακολούθηση των επιπτώσεών τους στην απόδοση και τη βελτίωση τους για εφαρμογή σε μελλοντικά μοντέλα N .

ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Σε όλη αυτή αυτή την διάρκεια της εξέλιξης της σειράς RM, όπως αναμενόταν  οι μηχανικοί  απεκτησαν πολλές γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη δυναμική των οχημάτων υψηλών επιδόσεων στα οποία η εταιρεία βλέπει λαμπρό μέλλον.

hyundairm19 2

AΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ

Η πλατφόρμα racing midship δίνει την δυνατότητα εξέλιξης και αξιολόγησης διαφόρων τύπου κινητήρων και ιπποδυναμεων  σε κανονικούς δρόμους και σε απλά επιβατικά οχήματα και οι μηχανικοί της εταιρείας αποκτούν πλέον γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών προερχόμενες από τους αγώνες και τα οχήματα υψηλών επιδόσεων σαν το RM 19.

390 ΙΠΠΟΙ  ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ 3.8 ΔΕΥΤ.

Διαθέτοντας τον ισχυρότερο turbo 2.0-λίτρων κινητήρα με απόδοση 390 ίππων, το RM19  εμφανίζει εντυπωσιακές επιδόσεις με χρόνο 3.8 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα . Και τελική ταχύτητα άνω των 250  χλμ/ωρ .Το RM19 μοιράζεται τον turbo 2.0 λίτρων κινητήρα με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα TCR της Hyundai N. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα αγωνιστικά TCR, τα οποία επηρεάζονται από τις προσαρμογές BOP (Balance of Performance), το RM19 προσφέρει επιπλέον ώθηση στην παραγωγή του χωρίς τους περιορισμούς BOP.

large 39415 hyundairm19

ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Εκτός από την έκδοση βενζίνης, οι υπερσύγχρονοι ηλεκτροκινητήρες θα μπορούσαν να παρέχουν καθαρή, αλλά συναρπαστική επιτάχυνση στο RM19. Καθώς, η Hyundai διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών κινητήρων HEV, PHEV, BEV και FCEV, υπάρχουν διαθέσιμοι διάφοροι τύποι ηλεκτροκινητήρων  για ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ RIMAC

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε την πρόσφατη επένδυση και συνεργασία της Hyundai με τη Rimac Automobili για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και FCEV υψηλής απόδοσης πρωτoτύπων. Όπως ολα δείχνουν το Hyundai Motor Group έχει στρατηγικό σχέδιο  την ανάπτυξη 44 φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων μέχρι το 2025.

large 39427 hyundairm19 1024x587

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το RM19 sports car σηματοδοτεί τις μελλοντικές φιλοδοξίες της νέας μάρκας N υψηλών επιδόσεων της Hyundai, μεταφέροντας σταθερά την N στην αριστοκρατική αρένα επιδόσεων των supercars όπου το N όχι μόνο θα αυξήσει τους καρδιακούς παλμούς ανά λεπτό μέσω των ισχυρών κινητήρων εσωτερικής καύσης αλλά και της άμεσης παροχής ροπής και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των οχημάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS