Γερμανία: Νέα ανάκληση ενός εκατ. οχημάτων από την BMW

Γερμανία: Νέα ανάκληση ενός εκατ. οχημάτων από την BMW

Ένα ενδεχόμενα ελαττωματικό στοιχείο στο κύκλωμα ανακύκλωσης καυσαερίων των κινητήρων πετρελαίου της αναγκάζει τη BMW να προχωρήσει και πάλι σε ανάκληση ακόμη ενός εκατομμυρίου ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της. Η δυσλειτουργία του συγκεκριμένου στοιχείου μπορεί να οδηγήσει στη διαρροή γλυκόλης από το ψυγείο της ανακύκλωσης καυσαερίων, η οποία μπορεί μαζί με τυχόν υπολείμματα λιπαντικού να αναφλεγεί από τα καυτά καυσαέρια.

Η BMW δήλωσε ότι έρχεται σε επαφή με αντιπροσωπείες, οι οποίες με τη σειρά τους θα επικοινωνήσουν με ιδιοκτήτες των οχημάτων που αφορά η ανάκληση, για να κανονίσουν έλεγχο των αυτοκινήτων τους.

 

«Το κύκλωμα ανακύκλωσης καυσαερίων θα ελεγχθεί και αν υπάρχει πρόβλημα θα αλλαχθούν τα ανταλλακτικά του», ανακοίνωσε η εταιρεία.
Τον Αύγουστο, η BMW είχε ανακαλέσει στην Ευρώπη και σε ορισμένες χώρες της Ασίας περισσότερα από 480.000 οχήματα με το ίδιο πρόβλημα και είχε ζητήσει συγγνώμη στη Νότια Κορέα καθώς περίπου 30 αυτοκίνητα στη χώρα είχαν πάρει φωτιά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ελέγχους σε περισσότερα ντιζελοκίνητα οχήματα και εντόπισε «τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο» εκδήλωσης φωτιάς σε κάποια από αυτά.

Η τελευταία αυτή ανάκληση ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που έχουν ανακληθεί σε περίπου 1,6 εκατ. σε όλο τον κόσμο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS