Formula 1: Νικητής στην πρεμιέρα του Μαϊάμι ο Max Verstappen

Formula 1: Νικητής στην πρεμιέρα του Μαϊάμι ο Max Verstappen

Ο Max Verstappen κέρδισε το πρώτο, συναρπαστικό, γκραν πρι της Formula 1 του Μαϊάμι. Δεύτερος ο Charles Leclerc.

Ο Verstappen εξασφάλισε την τρίτη νίκη της σεζόν στο πρώτο γκραν πρι του Μαϊάμι, καταφέρνοντας να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα στον 9ο γύρο από τον Charles Leclerc που ξεκίνησε από την pole position

Ο Ολλανδός με τη Red Bull ξεκίνησε από την τρίτη θέση, προσπέρασε αμέσως τον Sainz που εκκίνησε με τη δεύτερη Ferrari από τη δεύτερη θέση αμέσως μετά την εκκίνηση και στον έννατο γύρο κατάφερε να προσπεράσει τον Leclerc και να περάσει πρώτος, κρατώντας την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι τέλους, παρά τις μάχες που έδωσαν στους τελευταίους γύρους του αγώνα (Verstappen-Leclerc) μετά το safety car που εκμηδένισε τις διαφορές. 

Παρότι ο Leclerc πλησίασε αρκετά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει

Στην τρίτη θέση ο Carlos Sainz με τη δεύτερη Ferrari στη  τέταρτη ο Serzio Perez με τη δεύτερη Red Bull ο οποίος επίσης πίεσε τον Ισπανό στο τέλος αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει. 

Στην πέμπτη και στην έκτη θέση οι δύο Mercedes, με τη γερμανική ομάδα να έρχεται στο Μαϊάμι με τρεις μεγάλες αλλαγές που έδειξαν να λειτουργούν χωρίς να φέρνουν βέβαια το μονοθέσιο σε θέση να διεκδικήσει νίκη. Πέμπτος τερμάτισε ο George Russell, τον οποίο ευνόησε το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε για το pit stop του, βγήκε ξανά στην πίστα με φρέσκια μέση γόμα και προσπέρασε τον ομόσταβλό του Lewis Hamilton ο οποίος είχε σκληρή γόμα 30 και πλέον γύρων. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 γκρίνιαξε στον ασύρματο στην ομάδα του, λέγοντας ότι η στρατηγική δεν ήταν... ευγενική μαζί του. Δευτερόλεπτα αργότερα πήρε πίσω τη θέση του αλλά και πάλι τον προσπέρασε ο Russell και εν τέλει ο Hamilton τερμάτισε πίσω του.

Εβδομος ο Valterri Bottas ο οποίος έχασε την πέμπτη θέση από λάθος του στους τελευταίους γύρους επιτρέποντας και στις δύο Mercedes να τον περάσουν, 8ος ο Esteban Ocon, έννατος ο Fernando Alonso με τη δεύτερη Alpine και δέκατη θέση έκπληξη για τον Alexander Albon με Williams.

Αυτοκίνητο ασφαλείας στο γκραν πρι του Μαϊάμι μετά από σύγκρουση του Norris

Ενώ αναμενόταν βροχή η οποία όπως ήταν φυσικό θα άλλαζε τα δεδομένα στον αγώνα, τελικά ήταν το safety car στον 41ο γύρο που παραλίγο να ανακατέψει την τράπουλα στις πρώτες θέσεις, δημιουργώντας έντονο σασπένς στους τελευταίους γύρους.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε μετά τη σφοδρή σύγκρουση και εγκατάλειψη του Lando Norris, όταν μετά από επαφή με το Pierre Gasly -ο οποίος αντιμετώπισε στιγμαία πρόβλημα με το μονοθέσιο, σαν να μην μπορούσε να το ελέγξει, είχε κλατάρισμα ελαστικού με αποτέλεσμα η McLaren να καταλήξει στον τοίχο.

 

Formula 1 βαθμολογία οδηγών μετά το γκραν πρι του Μαϊάμι

Charles Leclerc - 104 Points
Max Verstappen - 85 Points
Sergio Perez - 66 Points
George Russell - 59 Points
Carlos Sainz - 53 Points
Lewis Hamilton - 36 Points
Lando Norris - 35 Points
Valtteri Bottas - 30 Points
Esteban Ocon - 24 Points
Kevin Magnussen - 15 Points

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ