Formula 1: Αυλαία με νέα νίκη Φερστάπεν, δεύτερη θέση για Λεκλέρκ -Τελευταίος αγώνας για τον σπουδαίο Φέτελ

Formula 1: Αυλαία με νέα νίκη Φερστάπεν, δεύτερη θέση για Λεκλέρκ -Τελευταίος αγώνας για τον σπουδαίο Φέτελ

Με μια ακόμη νίκη του Μαξ Φερστάπεν, 15η της σεζόν, ολοκληρώθηκε στην πίστα του Άμπου Ντάμπι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 για το 2022.

Ο Ολλανδός πανηγύρισε τη 15η νίκη του σε μια ονειρεμένη για εκείνον σεζόν στη Formula 1, η οποία έφερε στην ομάδα του, τη Red Bull, και τον τίτλο στους κατασκευαστές. Ο back to back παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε πίσω του στη δεύτερη θέση 8.771 δευτερόλεπτα τον Σερλ Λεκέρκ.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «ταύροι» δεν μπόρεσαν να κλείσουν με το 1-2 στη βαθμολογία των οδηγών, καθώς ο Μονεγάσκος κατετάγη κατέλαβε τη δεύτερη θέση του πίνακα, αφήνοντας τρίτο τον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Formula 1: Τελευταία «παράσταση» για τον Σεμπάστιαν Φέτελ

Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας στη σπουδαία καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 10η θέση, δηλαδή κατέλαβε μια από τις βαθμολογούμενες θέσεις, αν και δεν ευνοήθηκε -για ακόμη μια φορά- από τη στρατηγική που επέλεξε για εκείνον η Aston Martin.

Ο «Σεμπ» ολοκλήρωσε μια τεράστια σταδιοδρομία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, 53 νίκες, 122 βάθρα και 57 pole position. Ωστόσο, άφησε πολύ μεγαλύτερη παρακαταθήκη στο σπορ με τον τρόπο που το αγαπούσε, το προσέγγιζε και τις θέσεις που έπαιρνε σε κρίσιμα ζητήματα που είχαν να κάνουν με το γενικότερο προφίλ της F1.

Αυλαία στο 2022 με εγκαταλείψεις για Χάμιλτον και Αλόνσο

Όσο για τους άλλους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές του γκριντ, τους Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο, έκλεισαν τη χρονιά με εγκατάλειψη.

Ο Ισπανός αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα πολύ νωρίς, λόγω μηχανικού προβλήματος, στον τελευταίο του αγώνα με την Alpine.

Ο Βρετανός αποχώρησε με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων με τρεις γύρους να απομένουν για το τέλος.

Κάρλος Σάινθ (4ος), Τζορτζ Ράσελ (5ος), Λάντο Νόρις (6ος) με τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, Εστεμπάν Οκόν (7ος) , Λανς Στρολ (8ος) και Ντάνιελ Ρικιάρντο (9ος) συμπλήρωσαν τις υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS