Formula 1: Ο επικεφαλής της Ferrari εξήγησε γιατί «θυσίασε» τον Λεκλέρ στο Σίλβερστοουν

Formula 1: Ο επικεφαλής της Ferrari εξήγησε γιατί «θυσίασε» τον Λεκλέρ στο Σίλβερστοουν

Η στρατηγική της Ferrari στο γκραν πρι του Σίλβερστοουν στη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής ειδικών και οπαδών της Formula1.

Άπαντες αντιλήφθηκαν από την αρχή πως η απόφαση της Scuderia να μην καλέσει τον Charles Leclerc για αλλαγή ελαστικών, όταν μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, ενώ το έκαναν για τον νικητή -τελικά- Carlos Sainz, θα καθιστούσε το έργο του Μονεγάσκου να υπερασπιστεί την πρώτη θέση που κατείχε μέχρι εκείνη τη στιγμή εξαιρετικά δύσκολο.

Όπως και αποδείχθηκε, καθώς ο Leclerc τερμάτισε τέταρτος και ουσιαστικά δεν κατάφερε να καλύψει στον επιθυμητό βαθμό τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 2022, Max Verstappen, ο οποίος αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα με τη Red Bull του, την οποία κατάφερε με μπόλικη δυσκολία να πλασάρει στην 7η θέση.

Βέβαια, η Ferrari επέστρεψε μετά από σχεδόν τρεις μήνες στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, όμως για να γίνει αυτό έπρεπε να «θυσιαστεί» o ένας οδηγός της. Με την επιλογή που έγινε, ο Μονεγάσκος έμεινε με ένα μεγάλο παράπονο, κάτι που φαίνεται να εξέφρασε και στον επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto.

Ο Binotto θέλησε να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από τη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα για τον Leclerc, λέγοντας: «Πρόκειται για κοινή λογική να δώσουμε προτεραιότητα στο μονοθέσιο που είναι μπροστά για να προστατέψουμε τη θέση μας στην πίστα. Δεν υπήρχε κάτι το ασυνήθιστο με τη στρατηγική, πάντα δίνουμε προτεραιότητα στο μονοθέσιο που είναι μπροστά και σε εκείνη την περίπτωση ήταν ο Charles. Είχε πιο φρέσκα ελαστικά και αν έμπαινε για αλλαγή ελαστικών, οι αντίπαλοί μας θα έμεναν έξω με σχεδόν φρέσκα ελαστικά».

Ο Binotto συνέκρινε τη στρατηγική της Ferrari με αυτή τη Mercedes στο Άμπου Ντάμπι του 2021: «Σκεφτείτε τι έγινε με τον Hamilton πέρσι στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι που έμεινε έξω στην πίστα. Την ίδια ώρα αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε με τον Carlos την ανάποδη στρατηγική, για να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα. Αν δεν είχαμε ακολουθήσει τη στρατηγική αυτή, ρισκάραμε να χαρίσουμε τη νίκη στους αντιπάλους μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS