Formula 1: Ασταμάτητος ο Max Verstappen -Εύκολη νίκη στο Σπα κι ας ξεκίνησε 14ος, «κλειδώνει» τον τίτλο
Φωτογραφία twitter

Formula 1: Ασταμάτητος ο Max Verstappen -Εύκολη νίκη στο Σπα κι ας ξεκίνησε 14ος, «κλειδώνει» τον τίτλο

Ασταμάτητος ήταν στο Σπα την Κυριακή (28/8) ο Max Verstappen και πανηγύρισε στο βελγικό γκραν πρι μια πολύ εύκολη νίκη, παρά το ότι ξεκινούσε 14ος, και πλέον δείχνει να «κλειδώνει» ουσιαστικά τον φετινό τίτλο στη Formula 1.

Ο Ολλανδός ήταν πραγματικά ασυγκράτητος στην πίστα του Σπα, εκεί όπου οι Red Bull έδειξαν να μην έχουν αντίπαλο, καθώς ο Σέρχιο Πέρες τερμάτισε δεύτερος και έτσι ουσιαστικά φαίνεται να κρίνεται ο τίτλος στη Formula 1 και για τους κατασκευαστές, καθώς οι Ferrari δείχνουν να μην μπορούν, παρά το γεγονός ότι μένουν αρκετοί αγώνες ακόμη.

Ενδεικτικό είναι πως ο Κάρλος Σάινθ, που ξεκίνησε από την pole position, περιορίστηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Πιο πίσω τερμάτισαν οι Τζορτζ Ράσελ με Mecredes (4ος), Φερνάντο Αλόνσο με Alpine (5ος), Σαρλ Λεκλέρ με τη δεύτερη Ferrari (6ος, δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στα πιτς), Εστεμπάν Οκόν με τη δεύτερη Alpine (7ος), Σεμπάστιαν Φέτελ με Aston Martin (8ος), Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauro (9ος) και Άλεξ Άλμπον με Williams (10ος).

Formula 1: Διέλυσε τον ανταγωνισμό στο Σπα ο Φερστάπεν

Μπροστά στο κοινό του, καθώς η πίστα του Σπα είναι κοντά στη γενέτειρά του, την Ολλανδία, ενώ και η μητέρα του είναι Βελγίδα, ο Φερστάπεν πανηγύρισε την 9η φετινή και 29η συνολικά νίκη στην καριέρα του. Έδειξε πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, καθώς και ότι σε πίστες όπου παίζει σημαντικό ρόλο η τελική ταχύτητα, δύσκολα έχει αντίπαλο.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν... σίφουνας στην πίστα του Σπα, «κατάπιε» με χαρακτηριστική ευκολία όλους τους αντίπαλούς του και τελικά τερμάτισε με άνεση πρώτος. H διαφορά του Φερστάπεν με τους υπόλοιπους είχε φανεί ήδη από το διήμερο των δοκιμαστικών (ελεύθερων και κατατακτήριων) πως ήταν τεράστια. Για την ακρίβεια, έδειχνε να είναι στον... δικό του πλανήτη και σαν «εξωγήινος» διέλυσε τον ανταγωνισμό.

 

O πρώτος γύρος... έδειξε νικητή τον Ολλανδό

Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός στην αρχή του. Μάλιστα, στον πρώτο γύρο έγιναν πολλά που έκριναν την εξέλιξη του αγώνα και τα οποία... έδειξαν ότι ο Φερστάπεν θα είναι ο νικητής του αγώνα. Ο Σάινθ κράτησε την πρωτιά, εκμεταλλευόμενος της μαλακή γόμα που επέλεξε η Ferrari, ενώ ο Πέρες έπεσε πέμπτος, πίσω από τον Αλόνσο και τις δύο Mercedes.

Ωστόσο, λίγες στροφές μετά την εκκίνηση, ήρθε η σύγκρουση των μονοθεσίων του Αλόνσο και του Λιούις Χάμιλτον. Παρότι ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε, λίγο αργότερα έλαβε εντολή από την ομάδα του να σταματήσει στην άκρη του δρόμου.

Ποιο πίσω, ο Νίκολας Λατίφι έχασε τον έλεγχο της Williams, βγήκε εκτός πίστας και συμπαρέσυρε τον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo, με τον Φινλανδό να εγκαταλείπει.

Η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν αναπόφευκτη και παρέμεινε εκεί έως το τέλος του τέταρτου γύρου. Υπό το καθεστώς αυτό ο Λεκλέρ μπήκε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, ενώ ο Πέρες κατάφερε να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις και να παραταχθεί δεύτερος πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, την ώρα που ο Φερστάπεν είχε «αναρριχηθεί» όγδοος και έδειχνε τις... διαθέσεις του.

Λίγο πριν τα μέσα του αγώνα οι δύο Red Bull είχαν ήδη καταλάβει την πρώτη και τη δεύτερη θέση και από εκεί έκαναν... βόλτα στο δάσος των Αρδεννών, με το δεύτερο μισό του gp να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Μάλιστα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και μαζί έναν επιπλέον βαθμό για το πρωτάθλημα.

Έτσι, η Red Bull έκανε το 1-2 και στη βαθμολογία των οδηγών, με τον Φερστάπεν να έχει 284 βαθμούς και να προελαύνει προς τον δεύτερο σερί τίτλο, τον Πέρες να ανεβαίνει στους 191, ενώ ο Λεκλέρ υποχώρησε στους 186.

Όσο για τους κατασκευαστές, η Red Bull έχει 475 βαθμούς, ενώ η Ferrari έχει 357 και μάλλον πρέπει να σκέφτεται πώς θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση από την τρίτη Mercedes με 316. Η συνέχεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 θα δοθεί την προσεχή Κυριακή (4/9) με το γκραν πρι της Ολλανδίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS