Fomrula1: Θρίαμβος Φερστάπεν στο αυστριακό γκραν πρι

Fomrula1: Θρίαμβος Φερστάπεν στο αυστριακό γκραν πρι

Σε θρίαμβο του Μαξ Φερστάπεν εξελίχθηκε το αυστριακό γκραν πρι της Fomrula 1, σε αντίθεση με την Mercedes η οποία υπέστη... αγωνιστική τραγωδία.

Ο πιλότος της Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης, αφήνοντας στο 2-3 τους οδηγούς της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν και Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ αυτοί της Mercedes, Βάλτερι Μπότας και Λιούις Χάμιλτον, αν και εκκίνησαν από τις δύο πρώτες θέσεις στη συνέχεια του αγώνα... καταποντίστηκαν!

Ο Ραϊκόνεν με εκπληκτική εκκίνηση «χώθηκε» ανάμεσα στις δύο Mercedes, αλλά στη συνέχεια ο Χάμιλτιν πήρε την πρωτοπορία του αγώνα.

Ο Φέτελ, ο οποίος χθες δέχτηκε ποινή 3 θέσεων κατάφερε μετά από μια κακή εκκίνηση ν’ ανέβει εκ νέου 6ος, όμως δε φαινόταν ικανός για κάτι παραπάνω.

Κι ενώ ο αγώνας είχε μία... φυσιολογική ροή, ήρθε το αναπάντεχο. Οι δύο Mercedes ενώ είχαν αυξήσει από τα πρώτα περάσματα τη διαφορά από τους διώκτες του κι όλα έδειχναν ότι ο Χάμιλτον όδευε σε μία εύκολη νίκη, το κιβώτιο του Μπότας «παρέδωσε πνεύμα» και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 14ο γύρο.

Την στιγμή που οι Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Ραϊκόνεν και Φέτελ μπήκαν στα πιτ για ν’ αλλάξουν ελαστικά και να βάλουν τη μαλαγή γόμα, ο Χάμιλτον δεν έκανε το ίδιο και μοιραία με το ρυθμό να περιορίζεται, ο Γερμανός βρέθηκε μόλις 13 δεύτερα μπροστά από τους υπόλοιπους, «χρωστώντας», όμως, πιτ.

Αυτό ήρθε στον 26ο γύρο και όταν ξαναβγήκε στην πίστα ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 5ος, μπροστά από τον Φέτελ.

Λίγο μετά το μισό του αγώνα ο Φέτελ μ’ ένα εκτός λογικής προσπέρασμα πέρασε τον Χάμιλτον στην 4η θέση, με τον Βρετανό ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ελαστικά του και να μπαίνει για δεύτερη (αναπάντεχη) αλλαγή στον 53ο για να βάλει την supersoft και να πάει μέχρι τέλους.

Τουλάχιστον, έτσι θεωρούσαν οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας, καθώς μετά την εγκατάλειψη του Μπότας ήρθε η ακόμα πιο ηχηρή, αυτή του Χάμιλτον, ο οποίος είδε τον καινούργιο του κινητήρα να τον προδίδει και τον ανάγκασε να δει το πρώτο DNF μετά από 33 ολόκληρους αγώνες, στους οποίους τερμάτιζε.

Κάπως έτσι, ο Φέρστάπεν έφτασε με σχετική άνεση στην πρώτη του φετινή (και 4η συνολικά στην καριέρα του) νίκη, με τον Ράικονεν να τερματίζει πίσω του και τον Φέτελ τρίτο.

Με τα σημερινά αποτελέσματα ο Φέτελ επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του τον Χάμιλτον και πήρε τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα, καθώς κέρδισε έδαφος σε μια πίστα που ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Mercedes.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ