F1-GP Μπαχρέιν: Νίκη στην πρεμιέρα ο Φερστάπεν
Φωτογραφία: Twitter

F1-GP Μπαχρέιν: Νίκη στην πρεμιέρα ο Φερστάπεν

Ο Max Verstappen επικράτησε στο Grand Prix του Μπαχρέιν, πρώτο εκ των 23 γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2023.

Η Red Bull Racing ξεκίνησε κάνοντας το 1-2, με τον αειθαλή Fernando Alonso να συμπληρώνει το βάθρο, την ώρα που η Ferrari απογοήτευσε, με τον Charles Leclerc εκτός αγώνα.

Ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε την pole και έστριψε πρώτος, με τον Leclerc να περνάει τον Perez και να ανεβαίνει δεύτερος. Προσπάθησε και ο Sainz αλλά τελικά μόνο μία Ferrari πέρασε τον Μεξικανό.

Πιο πίσω, ο Lance Stroll έχασε τα φρένα στη στροφή 4 και έπεσε πάνω στον teammate του, Fernando Alonso, με αποτέλεσμα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να πέσει πίσω από τις δύο Mercedes.

Όσο περνούσαν οι γύροι, άνοιγε διαφορά ο Verstappen ενώ πιο πίσω, φτάσαμε στον γύρο 13 για να δούμε τον Alonso να περνάει τον Russell. Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα pit stop, μπήκαν πρώτα οι Ferrari και μετά ο Verstappen, όλοι σε απροβλημάτιστες στάσεις.

Αυτός που εγκατέλειψε νωρίς, παρότι έκαναν ακόμα και αλλαγή τιμονιού για να λύσουν τα προβλήματά του, ήταν ο Oscar Piastri. Το ντεμπούτο του κράτησε μόνο 16 γύρους.

O Perez καθυστέρησε το δικό του pit stop κι όταν το έκανε, οι δυο Red Bull βρέθηκαν στο 1-2 και μάλιστα άνοιγαν συνεχώς της διαφορά. Έτσι έφτασαν και με άνεση στο 1-2.

 
Πίσω τους, οι Ferrari δεν είχαν απάντηση αλλά αυτό δεν ήταν το χειρότερο. Στον γύρο 40 ο Leclerc πάρκαρε στην άκρη του δρόμου, παραπονέθηκε πως έχασε ισχύ στην SF-23.

 



Ο Sainz ήταν τρίτος αλλά είχε πίσω του δύο πρωταθλητές που έδιναν συγκλονιστική μονομαχία. Ο Alonso επικράτησε του Χάμιλτον και μετά, στον γύρο 56, κατάπιε και τον Sainz που προσπαθούσε να προστατεύσει τα ελαστικά του. Έτσι ανέβηκε τρίτος.

Ο Hamilton προσπάθησε μάταια να κάνει το ίδιο κι έμεινε πέμπτος, με έκτο τον Stroll και έβδομο τον Russell.

Όγδοος ήταν ο Valtteri Bottas με την Alfa Romeo, ένατος ο Pierre Gasly παρότι εκκίνησε τελευταίος με την Alpine και τον τελευταίο βαθμό τον πήρε ο Alex Albon για τη Williams. Επόμενος αγώνας είναι το Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας, σε δύο εβδομάδες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS