Formula 1: Ο Έλληνας που αναλαμβάνει την πιο σημαντική νέα θέση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Formula 1: Ο Έλληνας που αναλαμβάνει την πιο σημαντική νέα θέση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα του κορυφαίου Έλληνα τεχνικού που δραστηριοποιείται στη Formula 1, καθώς ενισχύεται ο ρόλος του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Από το 2018 που μεταπήδησε στη FIA και μέχρι σήμερα, ο 54χρονος ήταν Τεχνικός Διευθυντής μονοθεσίων και ήταν ο άνθρωπος που έγραψε τους κανονισμούς που τέθηκαν σε ισχύ το 2022 και άλλαξαν, προς το καλύτερο, την εικόνα του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Τώρα, με τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, να κάνει αναδιάρθρωση στο οργανόγραμμα της ομοσπονδίας, δημιουργήθηκε η θέση του Διευθυντή Μονοθεσίων για την οποία επέλεξε τον Έλληνα τεχνικό. Σε αυτόν θα αναφέρονται τέσσερις επί μέρους διευθυντές. 

Τεχνικός διευθυντής θα είναι πλέον ο άνθρωπος που ήταν κάτω από τον Τομπάζη σε ιεραρχία στο τεχνικό τμήμα, ο Tim Goss.

Δημιουργήθηκε η θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή, που θα είναι ο Steve Nielsen, που ήρθε από τη FOM και θα κληθεί να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα που οδήγησαν στο αμφιλεγόμενο φινάλε του 2021 ή το περυσινό φιάσκο στην Ιαπωνία.

Ο Federico Lodi, ο άνθρωπος που έστησε την εφαρμογή των budget caps, θα έχει ρόλο Οικονομικού Διευθυντή ενώ ο François Sicard θα είναι Διευθυντής Στρατηγικής και Λειτουργιών.

Ο Τομπάζης είπε σχετικά: «Είμαι ενθουσιασμένος και είναι τιμή μου που αναλαμβάνω αυτή τη νέα θέση στη FIA και είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Έχουμε μία ομάδα απίστευτα ταλαντούχων και αφοσιωμένων ανθρώπων, που δουλεύουν αδιάκοπα για να εξασφαλίσουν το επίπεδο κανονισμών που η Formula 1 απαιτεί και αξίζει. Πιστεύω ακράδαντα πως αυτή η νέα δομή θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο και θα μας επιτρέψει να πραγματοποιούμε συνεχείς βελτιώσεις».

Ο Ben Sulayem πρόσθεσε: «Αφιερώσαμε πολύ χρόνο και προσπάθειες για να κάνουμε αυτές τις σημαντικές αλλαγές στην ομάδα μας που ασχολείται με τη Formula 1, ώστε να δημιουργήσουμε τη σωστή δομή, με τους σωστούς ανθρώπους, για να επιβλέψουν τους μελλοντικούς κανονισμούς του σπορ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS