Η άτυχη στιγμή που βρίσκεις το τζάμι του αυτοκινήτου σπασμένο και τώρα τι κάνεις;

Η άτυχη στιγμή που βρίσκεις το τζάμι του αυτοκινήτου σπασμένο και τώρα τι κάνεις;

Βρήκες το τζάμι του αυτοκινήτου σπασμένο; Όσες φορές κι αν το έχεις βιώσει, η αναστάτωση και η απογοήτευση που νιώθεις τη στιγμή που το αντικρίζεις, είναι μεγάλη.

Κάποιος αποφάσισε να παραβιάσει το αυτοκίνητό σου και πιθανότατα έχει αφαιρέσει και προσωπικά σου αντικείμενα. Αν αυτό δεν έχει γίνει και έρθεις αντιμέτωπος μόνο με το σπασμένο τζάμι, τότε η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ειδικά αν έχεις κάλυψη για θραύση κρυστάλλων. Η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει άμεσα καθώς δεν μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητό σου εκτεθειμένο.

Στην Ελλάδα, η θραύση κρυστάλλων αποτελεί δημοφιλή προαιρετική κάλυψη καθώς τα φαινόμενα παραβίασης αυτοκινήτων ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά σου και διάφορες πληροφορίες για τη θραύση κρυστάλλων.

vrikes to tzami spasmeno 2

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Δυστυχώς, η ζημιά έγινε και τώρα πρέπει με ψυχραιμία να ανασυγκροτηθείς και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Αν έχεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου θραύση κρυστάλλων, θα πρέπει να καλέσεις την ασφαλιστική σου και να το δηλώσεις. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, διαθέτουν συνεργαζόμενο δίκτυο συνεργείων που μπορούν να αναλάβουν την αντικατάσταση του σπασμένου τζαμιού, όμως μπορείς να απευθυνθείς και σε κάποιο μη συνεργαζόμενο συνεργείο.

  • Στην περίπτωση του συνεργαζόμενου συνεργείου, το κόστος της αντικατάστασης του σπασμένου τζαμιού, καλύπτεται 100% από την ασφαλιστική εταιρεία μέχρι το όριο της αποζημίωσης που έχει οριστεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
  • Στην περίπτωση μη συνεργαζόμενου συνεργείου, το κόστος επισκευής το καλύπτεις αρχικά εσύ και στην συνέχεια καταθέτεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ασφαλιστική και σου καταβάλει το ποσό που πλήρωσες. Εδώ, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ισχύει το ποσό απαλλαγής που έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο και το οποίο το επιβαρύνεσαι εσύ.

Η αντικατάσταση του σπασμένου τζαμιού του αυτοκινήτου, γίνεται τις περισσότερες φορές επί τόπου κι έτσι παραλαμβάνεις το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο και συνεχίζεις ήρεμος την ημέρα σου.

Ποιες περιπτώσεις καλύπτει η θραύση κρυστάλλων;

Η θραύση κρυστάλλων, είναι σανίδα σωτηρίας στις περιπτώσεις που βρεις σπασμένα τα τζάμια του αυτοκινήτου και η αιτία είναι κάποιος εξωτερικός παράγοντας όπως απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου, χαλάζι, η πτώση ενός δέντρου όταν έχει πολύ δυνατούς ανέμους ή από χτύπημα κεραυνού κ.α. Η κάλυψη, αφορά όλα τα κρύσταλλα αυτοκινήτου (πλαϊνά τζάμια, παρμπρίζ μπρος και πίσω, ηλιοροφή) και σε κάποιες περιπτώσεις ασφαλιστήριων συμβολαίων καλύπτονται και οι προστατευτικές μεμβράνες και αισθητήρες βροχής.

vrikes to tzami spasmeno 3

Ποιες περιπτώσεις δεν καλύπτει η θραύση κρυστάλλων;

  1. Σπασίματα και ραγίσματα σε καθρέπτες, φώτα και δείκτες πορείας.
  2. Σπασίματα και ραγίσματα σε συνθετικά παράθυρα, ανεμοθώρακες ή οροφές αυτοκινήτου.
  3. Σπασίματα και ραγίσματα σε μεμβράνες, αισθητήρες και μηχανισμούς παραθύρων.
  4. Σπασίματα και ραγίσματα που έγιναν κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής του αυτοκινήτου.
  5. Σε αυτοκίνητα ανοικτού τύπου (cabrio) των οποίων τα κρύσταλλα είναι συνδεδεμένα με την οροφή, δεν μπορεί να καλυφθεί η ζημιά στα κρύσταλλα χωρίς να γίνει αντικατάσταση της ίδιας της οροφής.
  6. Ολική καταστροφή των κρυστάλλων του αυτοκινήτου.
  7. Μετατόπιση ή επανεγκατάσταση πλαισίων παραθύρων.

Κι αν δεν έχεις θραύση κρυστάλλων;

Η θραύση κρυστάλλων μπορεί να προστεθεί σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και συγκεκριμένα στη βασική κάλυψη και στην κάλυψη πυρός/ κλοπής ενώ συμπεριλαμβάνεται εξαρχής στις καλύψεις της μικτής ασφάλειας. Το επιπλέον κόστος της συγκεκριμένης κάλυψης είναι αμελητέο, μόλις 14 έως 30 ευρώ στην ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου. Το ποσό διαφέρει με βάσει το ποσό απαλλαγής, το όριο αποζημίωσης και την ασφαλιστική εταιρεία. Αν σκεφτείς ότι στη χώρα μας, κάθε χρόνο 1 στους 20 θα χρειαστεί επισκευή σπασμένου τζαμιού με μέσο κόστος 270 ευρώ, τότε πραγματικά αποτελεί επένδυση στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ