DS Aero Sport Lounge ... επανάσταση στην αυτοκίνηση [test]

DS Aero Sport Lounge ... επανάσταση στην αυτοκίνηση [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου

Η  νέα δημιουργία της DS Automobiles, ενσωματώνει μία νέα αισθητική για το αμάξωμα, με βελτιωμένη αεροδυναμική και στόχο την ξεχωριστή σχεδιαστική προσέγγιση που εντυπωσιάζει.

ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Με το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE, η DS Automobiles παρουσιάζει μια νέα πρόταση αναφορικά με τη σχεδίαση των αυτοκινήτων, η οποία προκύπτει από την καινοτομία και τις σχεδιαστικές “ελευθερίες” που έχει επιτρέψει η εξέλιξη της ηλεκτροκινησης τα τελευταία χρόνια.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΟΥ  ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

Το νέο πρωτότυπο δίνει νέα ώθηση στα πολυτελή αυτοκίνητα, με πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία και εκλεπτυσμένη αισθητική. Είναι το μοντέλο στο οποίο ο πίνακας οργάνων “καταργείται”, προκειμένου να έχουν περισσότερο χώρο τα πολυτελή υλικά της καμπίνας.

ΑΙΣΘΗΣΗ 3D

Η “ψηφιδωτή” αισθητική, το ποιοτικό βαμβακερό ύφασμα και ο φωτισμός των επενδύσεων, δίνουν μια αίσθηση 3D διάθεσης στα υλικά της καμπίνας και αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα της κατηγορίας. Η φιλοσοφία της DS Automobiles για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα, εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το νέο cockpit

2020 DS ASL V0033

ΙΣΧΥΡΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Η τοποθετημένη ψηλά θέση οδήγησης, εξασφαλίζει εκπληκτική ορατότητα και κορυφαία άνεση. Μαζί με την εξαιρετική αεροδυναμική συμπεριφορά του αμαξώματος και την προηγμένη τεχνολογία, το αποτέλεσμα είναι απλά συναρπαστικό. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα DS AERO SPORT LOUNGE είναι πραγματικά ξεχωριστά. Το μοντέλο απαντάει στο ερώτημα που έχει να κάνει με την ισχυρή προσωπικότητα, σε συνδυασμό με την κορυφαία αποδοτικότητα.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η νέα νομοθεσία επιβάλλει έναν επαναπροσδιορισμό του σχήματος, αλλά και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθε οχήματος. Το  εντυπωσιακό DS AERO είναι μια πραγματικά ξεχωριστή απάντηση σε μια ποικιλία προκλήσεων, που εμφανίζονται σήμερα.

ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Με το νέο μοντέλο , η DS Automobiles φέρνει μια νέα μορφή αυτοκινήτων. Ξεχωριστή μα και φιλόξενη, με συγκρατημένες διαστάσεις, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευρύχωρη, συνδυάζοντας την πρόκληση έντονων συναισθημάτων, με την κορυφαία τεχνολογική προσέγγιση, το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί μια από τις καλύτερες εκδοχές που μπορεί να φανταστεί κανείς για το μέλλον της αυτοκίνησης. Με τις αναλογίες και τις διαστάσεις του, το συγκεκριμένο πρωτότυπο καθοδηγεί τη ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμά του, με τρόπο ιδανικό. Το μήκος των 5,0 μέτρων και η γραμμή της οροφής, μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση, καθώς ο αέρας διοχετεύεται από την μπροστινή γρίλια στις πλευρικές αεροδυναμικές λεπτομέρειες, μέσα στις οποίες λογίζονται και οι ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 23 ιντσών.

2020 DS20 V0007

680 ΙΠΠΟΙ

Η χαρακτηριστική  “υπογραφή” των μοντέλων E-TENSE είναι τα φωτιστικά σώματα που δίνουν και εδώ το παρόν και συμβολίζουν την κορυφαία ισχύ των 680 hp (500Kw) του ηλεκτρικού κινητήρα που παίρνει ενέργεια από τις μπαταρίες τελευταίας γενιάς 110kWh που βρίσκονται εγκατεστημένες μέσα στο πάτωμα του αυτοκινήτου και εξασφαλίζουν αυτονομία 650 χιλιομέτρων. Η τεχνολογία αυτή, είναι προϊόν εξελιγμένο μέσα από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Formula E και σφυρηλατημένο από τους τίτλους που έχει κατακτήσει η DS AUTOMOBILES. Αυτή η τεχνολογία είναι που προσφέρει και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, με τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 2,8 sec.

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η γρίλια μετατρέπεται σε οθόνη γύρω από το έμβλημα και προβάλλεται το logo, DS AUTOMOBILES. Εκεί βρίσκονται και δύο “κρυμμένα μάτια”, τα οποία έχουν μια σειρά από αισθητήρες που συλλέγουν πληροφορίες από το δρόμο και τροφοδοτούν με τεράστιους όγκους δεδομένων τις μονάδες διαχείρισης του αυτοκινήτου. Από την άλλη, τα DS MATRIX LED VISION Projectors σε ρόλο φωτιστικών σωμάτων συνδυάζονται με τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας και το DS LIGHT VEIL, τα φωτιζόμενα φύλλα που μας προϊδεάζουν για τη μελλοντική “υπογραφή” της DS Automobiles.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ FORMULA E

Η πρώτη premium εταιρεία που έλαβε μέρος στο απαιτητικό Πρωτάθλημα της Formula E, η DS Automobiles, κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας (DS TECHEETAH) με οδηγό τον Jean-Éric Vergne που και εκείνος ανακηρύχτηκε Πρωταθλητής στην κατάταξη των οδηγών. Η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Formula E, είναι καθοριστικής σημασίας για την ταχύτητα στην εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα φέρει και την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σε τέσσερις σεζόν, οι νίκες και οι τίτλοι που έχουν κατακτηθεί απέναντι στους πλέον δυνατούς ανταγωνιστές σε ένα αναγνωρισμένο από τη FIA πρωτάθλημα, έχουν επιτρέψει στη Γαλλική premium μάρκα να κάνει άλματα προόδου και να εμπλουτίσει το τεχνολογικό της υπόβαθρο στην ηλεκτροκίνηση. Το DS AERO SPORT LOUNGE είναι ένα προϊόν που προκύπτει απευθείας από την εμπειρία της Formula E.

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ

Η επανάσταση στην αυτοκίνηση, είναι σε εξέλιξη και σε ότι έχει να κάνει με τη θέση οδήγησης, αλλά και τον πίνακα οργάνων. Εκμεταλλευόμενη τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της, η DS Automobiles επανεφηύρε το εσωτερικό του αυτοκινήτου, προκειμένου να παρουσιάσει ένα όχημα για ταξίδια. Οι οθόνες που παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα περισσότερα πρωτότυπα, αλλά και στα αυτοκίνητα παραγωγής, δεν είναι πλέον η αιχμή του δόρατος για την εφαρμοσμένη τεχνολογία.

2020 DS AERO SPORT LOUNGE V0005

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Μπροστά από τους επιβάτες, δύο φαρδιές γραμμές δημιουργούν ένα υπερυψωμένο επίπεδο. Στη χαμηλότερη από τις δύο, εμφανίζονται οι πληροφορίες που προβάλλει η γραμμή που βρίσκεται από πάνω. Η επιφάνεια, “ζωντανεύει” με τα απαραίτητα στοιχεία για την μεταφορά δεδομένων από το σύστημα πλοήγησης ή τα νέα χαρακτηριστικά εικονίδια για τον έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Πέραν των δύο οθονών στις πλευρές του ταμπλό που προβάλλουν τις εικόνες από τις κάμερες που υπάρχουν σε ρόλο εξωτερικών καθρεπτών, ο κάθε επιβάτης έχει τη δική του οθόνη για το infotainment. Οι πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση, αντί του παραδοσιακού πίνακα οργάνων, προβάλλονται στο παρμπρίζ με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ.. ΟΔΗΓΟΣ

Ανάμεσα στα καθίσματα, το υποβραχιόνιο λειτουργεί σαν οδηγός: Διαβάζει και ανταποκρίνεται σε εντολές μέσω χειρονομιών. Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα της εξέλιξης στα στοιχεία εξοπλισμού του αυτοκινήτου, που έχει προκύψει από τη συνεργασία με την Ultraleap, μια start-up εταιρεία με έδρα στη Silicon Valley. Το DS AERO SPORT LOUNGE αποτελεί ένα preview από το μέλλον των cockpits των αυτοκινήτων. Ο συνδυασμός των Leap Motion και Ultrahaptics, κάνει την “απάντηση” στις χειρονομίες/κινήσεις να περιλαμβάνει και ένα είδος παλμού από μικρά ηχεία που εκπέμπουν συγκεκριμένη συχνότητα και  μια “χειροπιαστή” αίσθηση για τον επιβάτη που κάνει τη χειρονομία/κίνηση.

Το ΑΙ σύστημα IRIS του DS AERO SPORT LOUNGE, βρίσκεται εγκατεστημένο στο κέντρο του ταμπλό και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των λειτουργικών με μια απλή “συζήτηση”.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

Σε ένα κόσμο όπου τα όρια μεταξύ αντικειμενικής και εικονικής πραγματικότητας, γίνεται εφικτή η αίσθηση της διεπαφής με το αυτοκίνητο, χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει άγγιγμα μεταξύ τους. Εξελιγμένο σε συνεργασία με ένα εργαστήριο της Silicon Valley, το σύστημα που κάνει χρήση της απτικής τεχνολογίας για τον έλεγχο του infotainment, είναι μοναδικό. Η εξέλιξη του 3D υπέρηχου, κάνει το χρήστη να έχει την αίσθηση της αφής σχημάτων, αλλά και διαφορετικών υφασμάτων στην επένδυση επιφανειών, σε έναν τελείως κενό χώρο. Αυτό το σύστημα ελέγχου με τις “επαυξημένες χειρονομίες/κινήσεις” κάνει την διεπαφή του χειριστή με το όχημα να είναι τόσο απλή που μοιάζει  μαγική. 

ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

O συνδυασμός της Γαλλικής πολυτέλειας και των νέων εξαιρετικά ποιοτικών υλικών, κάνει εφικτή την παρουσίαση του Μελλοντικού Περιβάλλοντος στην καμπίνα.

Η ζώνη στο ταμπλό και το πίσω μέρος των καθισμάτων, είναι υπενδεδυμένα με ένα υφαντό πλεκτό σαν από ψάθινη μαρκετερί. Το υλικό αυτό έχει τη ζεστασιά ενός χειροποίητου, ενώ την ίδια στιγμή δίνει μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας. Η Γαλλική συνταγή στη διαχείριση του υλικού, μπορεί και κάνει την ψάθινη μαρκετερί να φαίνεται το πλέον πολυτελές υλικό που θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς σε ένα αυτοκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και την επιτομή της διάθεσης για ανακύκλωση.

 ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ

Τα μεγάλα καθίσματα έχουν επενδυθεί από μεταξωτό νήμα που με την ύφανσή του, απογειώνει την αίσθηση της άνεσης. Στην αφή, είναι εξαιρετικά απαλό και χάρη σε ένα ανεπαίσθητο κύμα που απλώνεται σε όλη την επιφάνεια, υπογραμμίζεται η αντοχή του στη σκληρή χρήση.

Στις πόρτες, μια τεχνική ύφανσης μικροϊνών, κάνει την επιφάνεια φωτοδιαπερατή και έτσι μεταφέρεται ο φωτισμός από το εσωτερικό της πόρτας στην καμπίνα, με την απόχρωση που επιλέγει ο οδηγός. Το στοιχείο αυτό είναι που κάνει την αίσθηση της ανώτερης ποιότητας στην συναρμολόγηση, να συμβαδίζει με την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία.

ΨΑΘΙΝΗ ΜΑΡΚΕΤΕΡΙ

Η ψάθινη μαρκετερί, ένα από τα πλέον “γνωστά” υλικά, γίνεται στοιχείο πολυτέλειας. Έρχεται ως εξέλιξη τεχνικών που χάνονται στα βάθη της ιστορίας του 17ου αιώνα. Η παραδοσιακή αυτή τεχνική, επανέρχεται στο προσκήνιο και τη βλέπουμε σε πολλές εφαρμογές διακόσμησης εσωτερικών χώρων, με τη βοήθεια και του ατελιέ Lison de Caunes. Στην προκειμένη περίπτωση, στο cockpit του οχήματος , οι ιριδίζουσες λεπτομέρειες που εμφανίζονται ως αστραφτερές αντανακλάσεις πάνω στην επιφάνεια, τονίζουν τη μεταξένια αίσθηση. Η πρώτη ύλη είναι πραγματικά φυσική και άφθονη. Έχει καλλιεργηθεί και έχει συλλεχθεί με τον παραδοσιακό τρόπο στη Βουργουνδία και έχει αποξηρανθεί, για να βαφτεί στη συνέχεια και να ξεχωριστεί κάθε κλωνάρι. Η συνέχεια της επεξεργασίας, περιλαμβάνει κόλλημα στην πλατιά επιφάνεια, με την φυσική επικάλυψή του να κάνει την ψάθινη μαρκετερί ιδιαίτερα ανθεκτική και τελείως αδιάβροχη.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το DS AERO SPORT LOUNGE είναι στην πραγματικότητα ένα μανιφέστο βιωσιμότητας. Είναι μια ξεκάθαρη πρόθεση για προσφορά πολυτέλειας, αλλά με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θα μπορούσε να έχει τίτλο ‘Η ποιότητα της βιωσιμότητας’. Το πρωτότυπο  DS  υπογραμμίζει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την αυτοκίνηση. Ένα συναρπαστικό μονοπάτι ανοίγεται πλέον , που μετατρέπει τους νέους περιορισμούς σε ευκαιρίες για τα χαρισματικά αυτοκίνητα. Για το πρωτότυπο αυτό, το οποίο αποτελεί πρελούδιο για τη συνέχεια στο δημιουργικό κομμάτι της εταιρείας, έχουν αναζητήθει λύσεις που να συνδυάζουν μοναδικά την αισθητική, την avant- garde διάθεση και την υψηλή τεχνολογία. Στο cockpit, επιλέχθηκαν  υλικά εν πολλοίς απροσδόκητα, με χειροποίητη διάθεση, απλές και καθαρές γραμμές, που εκφράζουν ένα νέο είδος γαλήνης.

ΘΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Η DS Automobiles είναι σε θέση διεκδίκησης. Η Εταιρεία απολαμβάνει το ιδιαίτερο παρελθόν της, με την τεχνική της ανωτερότητα και τη διάθεση να αλλάξει τους κανόνες αυτοκινητοβιομηχανίας , δηλώνουν οι υπεύθυνοι Πρόκειται στην ουσία  για μια ιδέα που εισάγει ένα νέο σχήμα αμαξώματος και με ένα εσωτερικό με πρωτότυπα και πολυτελή υλικά,γεγονος που  έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με τη σταθερη δέσμευση, ότι οι έρευνές στον τομέα είναι ήδη πολύ προχωρημένες.

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ 1955

Παρακινούμενη από την Avant-Garde διάθεση, αλλά και την εξαιρετική κληρονομία της DS του 1955, η DS Automobiles, λανσαρίστηκε το 2015 με στόχο να επαναφέρει τη Γαλλική φινέτσα και την πολυτέλεια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η DS Automobiles είναι η premium μάρκα του Ομίλου PSA.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Σχεδιασμένα για πελάτες που αναζητούν την καλύτερη δυνατή προσωπική έκφραση ταυτόχρονα με την κορυφαία τεχνολογία, τα μοντέλα της DS στη δεύτερη γενιά τους, συνδυάζουν ραφινάρισμα και προηγμένη τεχνολογία με τρόπο μοναδικό. Με τα SUV DS 7 CROSSBACK και DS 3 CROSSBACK, η μάρκα DS λανσάρει μια γκάμα έξι αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά, που όλα προσφέρονται και ως ηλεκτρικά με την υπογραφή E-TENSE.

Για τους απαιτητικούς πελάτες της μάλιστα , η DS Automobiles δημιούργησε την "ONLY YOU, the DS experience" υπηρεσία με τα αποκλειστικά προνόμια σε ότι έχει να κάνει με τη συντήρηση των αυτοκινήτων, αλλά και τη συνολική διαμόρφωση μίας ξεχωριστής εμπειρίας κατά την απόκτηση και οδήγηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ