Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio ... μοναδικές και ανεπανάληπτες [test]

Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio ... μοναδικές και ανεπανάληπτες [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου

Προτάσσοντας τον V6 Bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων των 510 ίππων,οι ανανεωμένες εκδόσεις MY20,εμφανίζονται με μια σειρά προηγμένων και μοναδικων συστημάτων τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας. Τα νέα μοντέλα αποτελούν την ιδανική έκφραση του πάθους της Alfa Romeo, που μαζί με εκείνο των φανατικών φίλων της, των Alfisti, χαρακτηρίζουν την πορεία της μάρκας που φέτος γιορτάζει 110 χρόνια ζωής.

 

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Alfa Romeo αποφάσισε τελικά να πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή παρουσίαση των νέων Quadrifoglio, και παρά το γεγονός ότι οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν απόλυτα τα συναισθήματα που δημιουργούν αυτά τα μοναδικά μοντέλα,ενώ οι άνθρωποι που βρίσκονταν πίσω από τη δημιουργία και εξέλιξη τους, είχαν να πουν πολλά για αυτό το συναρπαστικό project της αυτοκίνησης.

Giulia Quadrifoglio MY20 1

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚO DNA

Oi νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio αποτελούν μια έκφραση του δυναμισμού της Alfa Romeo, του αγωνιστικού της DNA και βέβαια του απόλυτου Ιταλικού στιλ. Τις απόλυτες επιδόσεις συνεχίζει να εξασφαλίζει ο προηγμένο κινητήρας των 2.9 λίτρων, των 510 ίππων και των 600 Nm ροπής που εμφανίζονται στις 2.500 σ.α.λ. Η μετάδοση της ισχύος στους τροχούς γίνεται μέσω του συστήματος Alfa™ Active Torque Vectoring, ενώ στην περίπτωση της Stelvio Quadrifoglio η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης Q4.

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ

Το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων είναι ρυθμισμένο ώστε να αποδίδει με εξαιρετική ταχύτητα, αλλά και ομαλότητα είτε στη χαλαρή, είτε στη σπορ οδήγηση. Στην επιλογή RACE, στο σύστημα DNA, τα μοντέλα ξεδιπλώνουν την πλήρη δυναμική τους, με τις αλλαγές των ταχυτήτων να πραγματοποιούνται σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Giulia Quadrifoglio MY20 28

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

Οι εκδόσεις Quadrifoglio, εφοδιάζονται με μια ευρεία λίστα συστημάτων που σαν στόχο έχουν να ενισχύσουν την οδηγική απόλαυση και να προσφέρουν στο χρήστη την πιο αυθεντική εμπειρία οδήγησης. Η λίστα περιλαμβάνει την ανάρτηση Alfa™ Active Suspension, το Alfa™ DNA Pro selector με την επιλογή RACE, καθώς και το ενεργό αεροδυναμικό βοήθημα Alfa™ Active Aero splitter στην Giulia. Όλα τα παραπάνω συστήματα συντονίζονται σε πραγματικό χρόνο μέσω της μονάδας Alfa™ Chassis Domain Control, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση των Giulia και Stelvio Quadrifoglio.

Giulia Quadrifoglio MY20 04

ΗΧΗΤΙΚΗ ΠΑΙΝΔΑΙΣΙΑ

Την οδηγική εμπειρία των εκδόσεων Quadrifolgio συνοδεύει η ηχητική πανδαισία του συστήματος εξαγωγής Dual Mode με τις τέσσερις απολήξεις, η οποία γίνεται ακόμα πιο αισθητή με την επιλογή του προγράμματος RACE. Στην ανανεωμένη σειρά, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής εξάτμισης από την Akrapovič, η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και ανθρακονήματα, προσφέροντας έναν ακόμα πιο δυναμικό ήχο.

ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΦΟΡΜΑΣ

Το Ιταλικό στιλ εκφράζεται μέσω της απλότητας τη φόρμας, η οποία όμως κρύβει από κάτω της μια εξαιρετικά πολύπλοκη και δημιουργική σχεδιαστική διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο αρμονικών και εργονομικών γραμμών και στοιχείων. Στο εσωτερικό ο νέος σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας αποπνέει ακόμα περισσότερο στιλ και ποιότητα, ενώ προσφέρει και σημαντικά περισσότερους και μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Αντίστοιχα νέας σχεδίασης είναι το τιμόνι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, ενώ πλέον οι ζώνες εκτός από το κλασσικό μαύρο χρώμα είναι διαθέσιμες και σε κόκκινο ή πράσινο. Εκτός από τα σπορ καθίσματα με επένδυση δέρματος-Alcantara, θα υπάρχει και η επιλογή επένδυσης αποκλειστικά με δέρμα, ενώ για τους πλέον «σκληροπυρηνικούς» θα συνεχιστεί και η διάθεση των καθισμάτων της Sparco, ο σκελετός των οποίων είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

Το ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών έχει νέα γραφικά, αλλά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quatrofoglio, έτσι ώστε ο οδηγός να βλέπει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των κρίσιμων μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo, αλλά στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου.

GiuliaStelvio Quadrifoglio MY20 23

ΝΕΑ ΠΙΣΩ ΦΩΤΑ

Εξωτερικά νέα είναι τα καλύμματα των πίσω φώτων led, τα οποία πλέον έχουν πιο σκούρα απόχρωση, όπως και τα διακοσμητικά σήματα εμπρός και πίσω. Τέλος νέοι είναι και οι τροχοί διαμέτρου 21 ιντσών που εφοδιάζουν την Stelvio. 

GiuliaStelvio Quadrifoglio MY20 05

 

ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ

Σημαντικά είναι τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) με επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2.

Οι νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio του 2020 εφοδιάζονται πλεον με μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Bosch και επιτρέπουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση και την άνετη και ασφαλή μετακίνηση. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.


ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Τα εντυπωσιακά συστήματα ADAS με τα οποία εφοδιάζονται οι εκδόσεις Quadrifoglio ΜΥ20 είναι τα εξης:

Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας): το οποίο σε περίπτωση απόκλισης της πορείας του αυτοκινήτου από τη λωρίδα κυκλοφορίας ειδοποιεί ηχητικά και με οπτική ένδειξη τον οδηγό, ενώ παράλληλα διορθώνει αυτόματα την πορεία.

Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας): το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιο όχημα κινείται στην τυφλή γωνία του αυτοκινήτου και επενεργεί στο τιμόνι σε περίπτωση που διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση.

Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας): το συγκεκριμένο σύστημα μεταβάλει την ταχύτητα του οχήματος έτσι ώστε να διατηρεί σταθερά ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνεργασία με το Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ελέγχου ταχύτητας) το Active Cruise Control μπορεί να διατηρεί αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος εντός των ορίων.

Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο): παράλληλα με το Active Cruise Control, αυτό το σύστημα διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή κίνησης στον αυτοκινητόδρομο για μεγάλο διάστημα.

Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης): σε περίπτωση που το σύστημα διαπιστώσει κόπωση του οδηγού τον ειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

200227 AR Giulia and Stelvio Quadrifoglio MY2020 01

 

ΝΕΟΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων Giulia και Stelvio MY2020 οι σχεδιαστές της Alfa Romeo ακολούθησαν μια νέα προσέγγιση κατηγοριοποιώντας τα διαθέσιμα χρώματα σε τέσσερις κατηγορίες: Competizione, που εκφράζουν την αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας. Metal, με έμφαση στο δυναμισμό. Solid, για όσους αναζητούν τη σταθερότητα. Oldtimer, με έμπνευση από την πλούσια ιστορία της Alfa Romeo.

GiuliaStelvio Quadrifoglio MY20 26

 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Τα νέα Oldtimer χρώματα είναι τα Red 6C Villa d’Este, Ocher GT Junior και το Montreal Green που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20. Το εντυπωσιακό χρώμα αποτελεί φόρο τιμής σε ένα θρυλικό μοντέλο της μάρκας, την Alfa Romeo Montreal, που φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής. Οι ξεχωριστοί χρωματισμοί ανέκαθεν αποτελούσαν χαρακτηριστικό της Alfa Romeo και περιλαμβάνουν σειρά τεχνολογικών καινοτομιών. Στα εργαστήρια της μάρκας γίνονται σε συνεχή βάση δοκιμές νέων βαφών, τεχνικών κάλυψης, αλλά και ειδικών εφέ που θα τονίσουν περαιτέρω τις γραμμές των Giulia και Stelvio.

 

ΝΕΑ ΑΞΕΣΣΟΥΑΡ

Για να αναδείξουν την αγωνιστική φύση των Alfa Romeo Giulia και Alfa Romeo Stelvio, η Mopar®, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales της Fiat Chrysler Automobiles δημιούργησε τη νέα, αποκλειστική σειρά Quadrifoglio Accessories Line. Η σειρά περιλαμβάνει εκτός των άλλων το σύστημα εξαγωγής υψηλής απόδοσης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Akrapovič, καθώς και σειρά στοιχείων από ανθρακονήματα τα οποία ενισχύουν την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου και κάνουν ακόμα πιο δυναμική την εμφάνιση του.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Εμφάνιση, επιδόσεις, τεχνολογία, πληρότητα εξοπλισμού άνεσης και οδικής ασφαλείας και όχι μόνον , συνθέτουν την εικόνα των νέων Giulia και Stelvio Quadrifoglio, που ακόμη μια φορά πρωτοστατούν στην κατηγορία τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS