Ακόμα πιο κοντά στην F1 η Porsche

Ακόμα πιο κοντά στην F1 η Porsche

Μπορεί το 2025 όταν και αναμένεται να έρθει η νέα γενιά υβριδικών μηχανών να φαντάζει μακριά, ωστόσο για έναν κατασκευαστή κινητήρων που τυχόν ενδιαφέρεται να μπει στη Formula 1, ισχύει το αντίθετο: είναι οριακά κοντά!

Γι’ αυτό και στις συζητήσεις των τελευταίων μηνών ανάμεσα στις ομάδες, την Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, συμμετέχουν και εκπρόσωποι κατασκευαστών που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπουν στο σπορ. Ανάμεσά τους είναι και δύο εκπρόσωποι του Volkswagen Group: η Audi και η Porsche.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αμφότερες είναι πολύ κοντά στο να μπουν στο παιχνίδι. Και ειδικά για την Porsche, τα λόγια του νέου αντιπροέδρου μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας, δείχνουν πως αυτή την κατεύθυνση, με την τελική απόφαση να φέρεται πως είναι κοντά.

Ο Thomas Laudenbach μίλησε με εκπροσώπους των ΜΜΕ και επιβεβαίωσε πως ένα-ένα, τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσει την Porsche στη Formula 1 μπαίνουν στη θέση τους.

«Αν κοιτάξετε το μέλλον και όσα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές σχετικά με τα αυτοκίνητα που θα θέλουν να πουλάνε στο μέλλον, θεωρώ σημαντικό η Formula 1 να κινηθεί προς την ηλεκτροκίνηση. Ναι, είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να έχει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, όλοι το ξέρουμε αυτό. Όμως πρέπει να υπάρχει προτεραιότητα στο ηλεκτρικό μέρος του συστήματος κίνησης. Αυτό είναι σημαντικό. Για να επιλέξουμε να προβληθούμε μέσω του motorsport, πρέπει αυτός να έχει συνάφεια με όσα κάνουμε στο δρόμο. Απ’ όσο ξέρω, η FIA έχει κάνει τεράστια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό θα βοηθήσει», είπε ο Γερμανός.

Έδωσε μία σαφή απάντηση στο ερώτημα αν η Porsche θα μπει στη Formula 1;

«Δεν είναι μυστικό πως το σκεφτόμαστε. Δεν είναι μυστικό πως μιλάμε με την FIA και πως είναι κάτι που αξιολογούμε πολύ σοβαρά. Όμως ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση σχετικά», τόνισε ο Laudenbach.

Στη συνέχεια, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρχουν περισσότερα στάνταρ μέρη στους κινητήρες και περισσότερη ελευθερία σε ότι έχει να κάνει με το ηλεκτρικό μέρος αυτών. Ενώ όταν ρωτήθηκε για το πότε πρέπει να περιμένουμε μία απόφαση από την Porsche, επικεντρώθηκε σε αυτό που είπαμε στον πρόλογο: πως το 2025 είναι ήδη πολύ κοντά. Άρα το ίδιο και η απόφαση των Γερμανών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ