«Ζωντανή» ... «νεκρή» ...

«Ζωντανή» ... «νεκρή» ...

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση έρχεται συχνά στο φως της επικαιρότητας, δυστυχώς τις περισσότερες φορές, με αρνητικά σχόλια.

Όπως πολλές φορές έχει γράψει ο υπογράφων το άρθρο, ο ρόλος της ΕΡΤ στην ελληνική κοινωνία είναι πολυσήμαντος. Δυστυχώς, οι περισσότερες διοικήσεις αρέσκονται στη χρήση της πάλαι ποτέ δυναμικής της ΕΡΤ για την προσωπική προβολή τους και σε καμία περίπτωση, για την ανάδειξη του πολιτισμού που πηγάζει από την ύπαρξή της.

Το πολιτικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, σε βάρος της ΕΡΤ είναι τεράστιο, με μεγαλύτερη την κοροϊδία, κυρίως προς τους εργαζομένους και λιγότερο προς την ελληνική κοινωνία, για το περίφημο «άνοιγμα» της ΕΡΤ, που δεν ήταν τίποτα άλλο, από την μετονομασία της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ. Ενώ το νομικό και φορολογικό πλαίσιο παρέμεινε ακριβώς το ίδιο.

Αυτό όμως που δυστυχώς για τη δημόσια τηλεόραση δεν παρέμεινε το ίδιο ήταν η ύπαρξή της.
Η ΕΡΤ, από την στιγμή που ανήλθε στην εξουσία η σημερινή κυβέρνηση, και με τις επιλογές διοίκησης και διαχείρισης που είχε, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, καθώς και με τις επιλογές Μαξίμου στο κομμάτι της ενημέρωσης, έχει απαξιωθεί πλήρως από την Ελληνική κοινωνία.

Τα νούμερα είναι μηδενικά, το κοινό ανύπαρκτο, και όποιες καλές προσπάθειες γίνονται, χάνονται μέσα στο κακό σύνολο.

Είναι λυπηρό να παρακολουθεί κάποιος την παρακμή αυτή ενός δημόσιου οργανισμού που κατείχε τα ηνία της μετάδοσης και προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στη χώρα μας.

Αλήθεια όμως, ποιος θα μπορούσε να σταματήσει τον κατήφορο της δημόσιας τηλεόρασης;

Η απάντηση απλή, οι ίδιοι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν, αυτοί που αγαπούν την ΕΡΤ και θέλουν να την δουν ξανά να ορθοποδεί και να αποδεικνύει το ρόλο ύπαρξής της. Δεν είναι δυνατόν η ΕΡΤ να γίνεται ένα πολιτικό εργαλείο εκμετάλλευσης και για τα συμφέροντα ολίγων με χαμηλά ποιοτικά στοιχεία, να κλείνει κατά το δοκούν.

Το υγιές προσωπικό της ΕΡΤ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να απομακρύνει τα στοιχεία εκείνα, που μόνο κακό κάνουν στην εύρυθμη λειτουργία της. Πρέπει το προσωπικό της ΕΡΤ να μην επιτρέπει ενέργειες που απαξιώνουν τη δημόσια τηλεόραση, και να παύσει να ευελπιστεί ότι θα έρθει κάποια κυβέρνηση ή κάποια διοίκηση που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Πρέπει όλοι μαζί να επαναφέρουν τη δημόσια τηλεόραση στη θέση που πραγματικά της αξίζει, διότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει την κοινωνία ότι την «αναβίωσε», αλλά στην πραγματικότητα την «έκλεισε», διότι η λειτουργία ή μη ενός καναλιού κρίνεται από την τηλεθέαση και όχι απλά την ύπαρξη.

* του Μάνου Καμπανέλλη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS